default-image

Εβδομάδα πληρωμών κοινωνικών επιδομάτων - Ποιοι θα... δουν χρήμα στους λογαριασμούς

Οικονομία
Εβδομάδα πληρωμών κοινωνικών επιδομάτων - Ποιοι θα... δουν χρήμα στους λογαριασμούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια επιδόματα πληρώνονται και πότε θα εισπράξουν οι δικαιούχοι χρήματα.

Πώς και πώς περιμένουν την ερχόμενη εβδομάδα εκατομμύρια δικαιούχοι κοινωνικών επιδομάτων καθώς τις επόμενες ημέρες θα πληρωθούν επίδομα παιδιού, επίδομα πετρελαίου αλλά και το ΚΕΑ στους δικαιούχους τους.

Ας δούμε ποιοι θα δουν χρήματα στο λογαριασμό τους από αύριο Δευτέρα το μεσημέρι.

ΟΠΕΚΑ: Επίδομα παιδιού β΄δόση

Την ερχόμενη Τρίτη, 26 Ιουνίου (ή συνήθως Δευτέρα μεσημέρι) πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων η Β δόση του Επιδόματος Παιδιού 2018. Τα χρήματα όμως θα φαίνονται και θα ειναι διαθέσιμα από το απόγευμα της Δευτέρας 25/6 στους λογαριασμούς.

Η επικείμενη πληρωμή της Β δόσης αφορά τους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο και θα συμπεριλαμβάνει όλες τις τυχόν αναδρομικές οφειλές από την αρχή του έτους για το νέο Επίδομα Παιδιού.

Η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί, αφού πρώτα γίνουν οι αναγκαίοι συμψηφισμοί με τα ποσά της Α δόσης, η οποία καταβλήθηκε πριν το Πάσχα.

Στην επικείμενη πληρωμή θα καταβληθούν και αναδρομικές οφειλές εκκρεμοτήτων προηγούμενων ετών οι οποίες έχουν οριστικοποιηθεί και ελεγχθεί.

Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής της αίτησης Α21 – μέσω της οποίας εγκρίθηκαν ήδη πάνω από μισό εκατομμύριο αιτήσεις – θα επαναλειτουργήσει από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας για όλους τους δυνητικούς δικαιούχους που δεν υπέβαλλαν αίτηση Α21 για το Επίδομα Παιδιού 2018.

Υπενθυμίζεται πως στις 25-27 Ιουλίου θα ακολουθήσει η πληρωμή της Γ δόσης 2018, η οποία θα αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, στους δικαιούχους που θα έχουν εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση και θα έχουν υποβάλλει αίτηση Α21 έως τις 20 Ιουλίου.

Ακολούθως, θα καταβληθούν όπως προβλέπεται και οι επόμενες διμηνιαίες δόσεις.

ΚΕΑ Ιουνίου: Αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή 279.889 δικαιούχων

Από τις απογευματινές ώρες στις 27/06/2018 θα ξεκινήσει η πίστωση των χρημάτων του ΚΕΑ στους δικαιούχους ενώ θα ολοκληρωθεί την επομένη 28/06/2018.

Η πληρωμή αφορά τις αιτήσεις που εγκρίθηκαν έως τις 31 Μαΐου 2018, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Το ποσό των 62.181.679,24 ευρώ θα καταβληθεί σε 279.889 δικαιούχους και αφορά συνολικά 610.000 άτομα. Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί, χωρίς κανέναν περιορισμό, για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επισημαίνει ότι οι δικαιούχοι του ΚΕΑ πρέπει να απευθύνονται στην τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Επίδομα θέρμανσης β' δόση

Σύμφωνα με την απόφαση της ΑΑΔΕ για την πληρωμή στο επίδομα θέρμανσης η δεύτερη δόση θα δοθεί στο τέλος Ιουνίου εκτός απροόπτου.

Συγκεκριμένα η απόφαση της ΑΑΔΕ ΠΟΛ.1219 /28-12-2017 (NEO 29-12-2017) αναφέρει: Για αιτήσεις που υποβάλλονται στο taxisnet κατά το χρονικό διάστημα από 16η Ιανουαρίου έως 31 Μαίου 2018 το ποσό επιδόματος θέρμανσης που δικαιούνται οι αιτούντες βάσει των πραγματοποιηθεισών αγορών πετρελαίου θέρμανσης, αφού αφαιρεθεί ποσό προυπολογισθέν για την ικανοποίηση των αιτήσεων που εμπίπτουν στα άρθρα 6 και 7 της παρούσας, καταβάλλεται έως 29 Ιουνίου 2018, με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 6 της παρούσας και με την υποβολή των αντίστοιχων φορολογικών στοιχείων στο ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης πετρελαίου θέρμανσης από τα μέλη ΔΙ.ΠΕ.ΘΕ.

Εδω να υπενθυμίσουμε οτι η πρώτη πληρωμή έγινε στις 30/1/2018.

Το ποσό του επιδόματος ανέρχεται στα 0,125€ για κάθε λίτρο κατανάλωσης πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης δηλαδή στο μισό από το ύψος του επιδόματος του 2016-17.

Το διάστημα χορήγησης του επιδόματος αφορά τις αγορές από 15 Οκτωβρίου 2017 μέχρι και την 30 Απριλίου 2018 μετά από σχετική αίτηση που υποβάλλεται μέχρι 31 Μαΐου 2018.

dikaiologitika

Κατηγορία Εργασιακά

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News