Οικονομία

Τελικά τι είναι η Xylella, ενημερωθείτε στον Άγιο Μύρωνα

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των παραγωγών για το παθογόνο βακτήριο Xylella fastidiosa που έχει προσβάλλει ελαιοκαλλιέργειες.

Ανοιχτή πρόσκληση σε παραγωγούς αγρότες απευθύνεται για συμμετοχή στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "Xylella fastidiosa: Οδικός Χάρτης Ενεργειών ανά εμπλεκόμενο φορέα στην Περιφέρεια Κρήτης" που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 στην αίθουσα του  Κοινοτικού Καταστήματος Αγίου Μύρωνα στις 18:30.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου, το ΓΕΩΤΕΕ Π.Κ, το ΤΕΙ Κρήτης, τον ΕΛΓΟ 'ΔΗΜΗΤΡΑ' και το ΥΠΑΑΤ- Δ/νση Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Κρήτης.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των παραγωγών για το παθογόνο βακτήριο Xylella fastidiosa που έχει προσβάλλει ελαιοκαλλιέργειες και άλλες δενδρώδεις καλλιέργειες και αμπέλια σε άλλες χώρες της Ευρώπης και οι τρόποι πρόληψης έλευσης του παθογόνου, καθώς και οι τρόποι αντιμετώπισης σε περίπτωση πρώτης προσβολής.

Πρόγραμμα

18:30- 19.00:      Προσέλευση - Εγγραφή συμμετεχόντων

19:00-19:20: "Xylella fastidiosa: Οδικός Χάρτης Ενεργειών ανά εμπλεκόμενο φορέα στην  περιφέρειας Κρήτης" & οι πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Κρήτης

Ευγενία Στυλιανού: Γεωπόνος MSc, Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας , Περιφέρεια Κρήτης, αντιπρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ ΠΚ

19:20-20:10: «Xylella fastidiosa: Χθες, Σήμερα, Αύριο»

Δρ. Δημήτριος Γκούμας: Καθηγητής Φυτοπαθολογίας - Βακτηριολογίας, ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ

20:10 - 20:30: «'Έντομα-φορείς του φυτοπαθογόνου βακτηρίου Xylella fastidiosa»

Δρ. Εμμ. Ροδιτάκης: Ερευνητής Εντομολόγος, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

20:30 -21:00: Συζήτηση - Ερωτήσεις

Σχόλια