Οικονομία

Τι να προσέξουν οι ιδιοκτήτες σχολικών κυλικείων στα POS

Την προσοχή των ιδιοκτητών σχολικών κυλικείων, αναφορικά με τη χρήση των μηχανημάτων POS, εφιστά, σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Μισθωτών Κυλικείων Δημοσίων Σχολείων, Νομού Χανίων και Ρεθύμνης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση και έπειτα από έρευνα που έκανε ο Σύλλογος σχετικά με την υποχρεωτικότητα των μηχανημάτων POS στα σχολικά κυλικεία, οι μισθωτές σχολικών κυλικείων, θα πρέπει να προσέξουν τα εξής:

Ο σωστός Κωδικό ςΑριθμός Δραστηριότητας (Κ.Α.Δ.), ώστε να μην υπάρχει υποχρέωση του σχολικού κυλικείου για μηχάνημα POS, να είναι ο «56.29.20.04» σχετικά με υπηρεσίες που παρέχονται από σχολικές καντίνες (κυλικεία).

Πολλοί συνάδελφοι έχουν κάνει έναρξη με αριθμό Κ.Α.Δ. «56.10.19.07» που αναφέρεται σε υπηρεσίες παροχής γευμάτων και ποτών από κυλικείο που βρίσκεται σε αεροδρόμια, υπηρεσίες και άλλους δημόσιους χώρους.

Αυτοί οι συνάδελφοι εάν δεν προχωρήσουν σε μεταβολή της έναρξης τους και να διορθώσουν τον αριθμό Κ.Α.Δ. είναι υποχρεωμένοι να εγκαταστήσουν μηχανήματα POS!

Για τον λόγο αυτό η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κυλικείων Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων συνιστά στους συναδέλφους να ελέγξουν με τη βοήθεια των λογιστών τους αν έχουν το σωστό αριθμό Κ.Α.Δ. «56.29.20.04». Ειδάλλως να προχωρήσουν άμεσα στη μεταβολή τους.

Σχόλια