Οικονομία

Θυγατρική στο Βέλγιο ανοίγουν οι Lloyd's λόγω Brexit

Οι Lloyd's του Λονδίνου, η μεγαλύτερη εξειδικευμένη ασφαλιστική αγορά του κόσμου, ανακοίνωσε ότι ανοίγει θυγατρική με έδρα τις Βρυξέλλες.

Οι Lloyd's του Λονδίνου, η μεγαλύτερη εξειδικευμένη ασφαλιστική αγορά του κόσμου, ανακοίνωσε ότι ανοίγει θυγατρική με έδρα τις Βρυξέλλες ώστε να διατηρήσει την πρόσβαση στην ηπειρωτική Ευρώπη και να αντιμετωπίσει την αβεβαιότητα που δημιουργεί η έναρξη της διαδικασίας του Brexit.

«Υπό το φως της απόφασης του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση, μία θυγατρική να ανοίξει στις Βρυξέλλες με στόχο να καταστεί λειτουργική την 1η Ιανουαρίου 2019», εξηγεί ο όμιλος σε ανακοίνωση που εξέδωσε μία ημέρα μετά την εκκίνηση της διαδικασίας αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ.

«Οι Βρυξέλλες πληρούν τα σημαντικά κριτήρια της παροχής ισχυρού ρυθμιστικού πλαισίου σε μία κεντρική περιοχή της Ευρώπης και θα δώσουν την δυνατότητα στους Lloyd's να συνεχίσουν να προσφέρουν εξειδικευμένες ασφαλιστικές υπηρεσίες στους πελάτες μας», αναφέρει η επικεφαλής Ινγκα Μπιλ στην ανακοίνωση.

Οι Lloyd's ήταν ο πρώτος όμιλος προσφοράς χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που ανέδειξε την ανάγκη λειτουργίας θυγατρικής στην Ευρωπαϊκή Ενωση για τη περίπτωση που η Βρετανία δεν θα έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την έξοδό της από το ευρωπαϊκό μπλοκ.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια