Οικονομία

Πως πεηρεάζει το Brexit τον τουρισμό και την οικονομία

Πρόωρη θεωρείται κάθε πρόβλεψη που αφορά στις επιπτώσεις του Brexit στον τουρισμό και κατ' επέκτασην και στην οικονομία.

Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά τονίζει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Αυγή" ότι έως σήμερα έχει δρομολογηθεί ο κύριος όγκος των κρατήσεων των tour operators του εξωτερικού και δεν φαίνεται να επηρεάζεται ο εξερχόμενος τουρισμός της Βρετανίας.

"Ωστόσο", θα πει, "παρακολουθούμε καθημερινά την εξέλιξη των κρατήσεων και της τάσης στην εξέλιξη της τουριστικής κίνησης. Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις  θα εξαρτηθούν από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες και θα χρειαστεί αρκετός χρόνος, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για όλες τις ευρωπαϊκές αγορές να αποτιμήσουν την κατάσταση σε όλες της τις πλευρές".

Η κ. Κουντουρά σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ επισημαίνει ότι στους στρατηγικούς στόχους περιλαμβάνεται η ανάπτυξη του τουρισμού υψηλών απαιτήσεων για τουρίστες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου, για την άμεση αύξηση των εσόδων ανά επισκέπτη, και στην κατεύθυνση αυτή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει "κάναμε άνοιγμα στις αγορές της Μέσης Ανατολής, των ΗΠΑ και της Κίνας, απ' όπου βλέπουμε ήδη τα πρώτα θετικά αποτελέσματα".

Σχόλια