Οικονομία

2016: Έτος Αμερικής, για το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Με μεγάλη συμμετοχή εξαγωγέων και άλλων επιχειρηματιών από αρκετούς κλάδους της τοπικής οικονομίας, πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση "Η οικονομία και το επιχειρηματικό περιβάλλον των αγορών της Αμερικής", που διοργάνωσε τη Δευτέρα 7 Μαρτίου το Επιμελητήριο Ηρακλείου, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης και το υπουργείο Εξωτερικών.

Κύριος εισηγητής της εκδήλωσης, ο κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, Α' Γραμματέας Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών με προϋπηρεσία στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, αναφέρθηκε εκτενώς σε επιμέρους ζητήματα σχετικά με τις εξαγωγές των πιο "παραδοσιακών" κλάδων, όπως τροφίμα-ποτά, αλλά και των εξωστρεφών ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων (startups). Ο κ. Παπαδόπουλος έδωσε στους παριστάμενους πληροφορίες και συμβουλές για το πώς μπορούν να δραστηριοποιηθούν, να κλείσουν στρατηγικές συνεργασίες στην Αμερικανική Ήπειρο, αλλά και πώς μπορούν να αναζητήσουν χρηματοδότηση από Αμερικανούς επενδυτές και funds.

Ο κ. Κώστας Αρχοντάκης, γεν. διευθυντής της KARATZIS ΑΕ, η οποία αποτελεί παράδειγμα καλής εξαγωγικής πρακτικής από το 1973, μετέφερε την εμπειρία του από την εξαγωγική δραστηριότητα στο Κάνσας των Η.Π.Α. καθώς και τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, ενθαρρύνοντας τις Κρητικές επιχειρήσεις να καινοτομούν, να προσαρμόζουν τα προϊόντα τους στις ανάγκες της αγοράς και να ασχοληθούν με τη μεταποίηση που αποφέρει μεγαλύτερο κέρδος.

Σχόλια