Οικονομία

Μοσκοβισί: Τις επόμενες ημέρες η επιστροφή του κουαρτέτου

Ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup, ο επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις για τα ανοιχτά θέματα της αξιολόγησης και σε αυτή τη βάση το κουαρτέτο μπορεί να επιστρέψει στην Αθήνα «μέσα στις επόμενες ημέρες».  

Προηγήθηκε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. «Οι εργασίες προχωράνε καλά. Ο διάλογος είναι εποικοδομητικός» και η δουλειά σε «τεχνικό επίπεδο» συνεχίζεται, δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί αναφορικά με τη συζήτηση που θα γίνει στο Eurogroup για την Ελλάδα.

Ο ίδιος εέφρασε την πεποίθηση ότι εάν συνεχιστεί η πρόοδος, και ειδικά στις συζητήσεις για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και στα δημοσιονομικά, οι επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα θα είναι σε θέση να επιστρέψουν «σύντομα», «μέσα στις επόμενες μέρες».

Επίσης, σύμφωνα με το in.gr, σημείωσε ότι η διατήρηση αυτού του ρυθμού θα επιτρέψει και την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης. Τέλος, δήλωσε ότι η ελληνική οικονομία έχει τη δυνατότητα να ανακάμψει κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, υπό την προϋπόθεση ότι «συνεχίζονται οι μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα προχωράει».

Σχόλια