Οικονομία

Καταγγελίες του Εργατικού Κέντρου για την ΕΑΣΗ

Καταγγελία για την πρακτική που ακολουθείται στην Ένωση Ηρακλείου σχετικά με τις πληρωμές των εργαζομένων και τις αποζημιώσεις των απολυμένων, κάνει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Σε σχετική ατου ανακοίνωση αναφέρει ότι ο αντιπρόεδρος της Ένωσησς προχώρησε - κι ενώ οι απολυμένοι δεν έχουν λάβει ακόμη τις αποζημιώσεις τους - στην πλήρη αποπληρωμή των δεδουλεμένων και της αποζημίωσης της... κόρης του.

Το κείμενο της καταγγελίας του ΕΚΗ έχει ως εξής:

"Την ώρα που οι εργαζόμενοι στην Ένωση Ηρακλείου εξακολουθούν να μένουν απλήρωτοι για πολλούς μήνες, οι απολυμένοι δεν έχουν λάβει τις αποζημιώσεις τους, οι οικογένειες των θυμάτων των εργατικών ατυχημάτων - δυστυχημάτων κάνουν ΄΄αγώνα δρόμου΄΄ για τις αποζημιώσεις των ανθρώπων τους, την ίδια ώρα με άκρως προκλητικό και όχι μόνο τρόπο, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου προέβη στην πλήρη αποπληρωμή των δεδουλευμένων και της αποζημίωσης της κόρης του.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καταδικάζει τέτοια περιστατικά που αμαυρώνουν την λειτουργία των συνεταιριστικών οργανώσεων, που αποτελούν το ''αποκούμπι '' του Έλληνα παραγωγού.

Το ΕΚΗ στέκεται δίπλα στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων για την διεκδίκηση των δεδουλευμένων καθώς και την διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους. Για το λόγο αυτό αποφάσισε να επιδιώξει, μαζί με τα οικεία σωματεία, συναντήσεις με όλα τα Προεδρεία των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών του Νομού Ηρακλείου με σκοπό την εξεύρεση λύσης στα μείζονος σημασίας ζητήματα που απασχολούν τους εργαζομένους.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου δηλώνει ότι στηρίζει την ύπαρξη των Συνεταιριστικών Οργανώσεων σε ένα πλαίσιο σωστής λειτουργίας και διαφάνειας προς όφελος των αγροτών."

Σχόλια