Οικονομία

Γ. Στουρνάρας: Αυτή τη φορά να μην οπισθοδρομήσουμε

Να εφαρμόσει τη συμφωνία που διαπραγματεύτηκε με το κουαρτέτο προτρέπει την κυβέρνηση ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, ζητώντας παράλληλα και από τη Βουλή να ψηφίσει τα μέτρα.

Με άρθρο του στην "Καθημερινή της Κυριακής", ο κ. Στουρνάρας προειδοποιεί ότι ενδεχόμενη αποτυχία στην αξιολόγηση «θα λειτουργήσει αποσταθεροποιητικά, επαναφέροντας στη μνήμη την αρνητική εμπειρία του πρώτου εξαμήνου του 2015».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «επανάληψη αυτής της εμπειρίας εμπεριέχει μεγάλους κινδύνους, που δύσκολα θα τους αντέξει αυτή τη φορά η ελληνική οικονομία».

Στο άρθρο του, ο διοικητής καταλήγει: «Η έξοδος από την κρίση, η επιστροφή στην κανονικότητα και σε διατηρήσιμη ανάπτυξη είναι πλέον κοντά. Η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει τη σύμβαση που διαπραγματεύτηκε με τους εταίρους και να λάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να βελτιωθεί το κλίμα εμπιστοσύνης, αξιοποιώντας το θετικό γεγονός της προσέλκυσης ιδιωτικών κεφαλαίων για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Η Βουλή των Ελλήνων, η οποία από το 2010 μέχρι σήμερα στήριξε την προσπάθεια προσαρμογής και συνεπώς τη σωτηρία της ελληνικής οικονομίας, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να συμβάλει στην ολοκλήρωση του νομοθετικού έργου που υλοποιεί τη σύμβαση, τη στιγμή μάλιστα που το μέγιστο μέρος της προσαρμογής έχει ήδη επιτευχθεί. Σήμερα δε νοείται νέα οπισθοδρόμηση».

Σχόλια