default-image

Στις 13/1 η 3η εκδήλωση του Ελεύθερου Βήματος Οικονομολόγων

Κρήτη
Στις 13/1 η 3η εκδήλωση του Ελεύθερου Βήματος Οικονομολόγων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με στόχο να αναδείξει το έργο των μελών του και να δώσει ερεθίσματα για περαιτέρω ενασχόληση με τις νέες τάσεις της έρευνας και της αγοράς, το ΟΕΕ/ΤΑΚ θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016 την 3η εκδήλωση του "Ελεύθερου Βήματος Οικονομολόγων" με εισηγητές την κ. Εύα Παγκάλου με θέμα: "Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη" και τον κ. Νίκο Αστρουλάκη με θέμα "Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα".

Εξάλλου, την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, στα πλαίσια του "Ελεύθερου Βήματος Οικονομολόγων", πραγματοποιήθηκε η δεύτερη εκδήλωση με εισηγητές τους κ. Μάνο Νοικοκυράκη και Βασίλη Παζόπουλο (απ' όπου και οι φωτογραφίες).

Ο κ. Νοικοκυράκης ανέπτυξε το θέμα "Μεταρρύθμιση Δημόσιων Υπηρεσιών μέσα από την κοινωνική ένταξη ευπαθών ομάδων και την καινοτομία" παρουσιάζοντας το έργο για την ψηφιοποίηση των φακέλων αδειών οδήγησης που τηρούνται στις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών, στο οποίο απασχολήθηκαν 67 άτομα που προέρχονταν από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Παρουσιάστηκαν οι ιδιαιτερότητες ως προς τις τεχνικές δυσκολίες και η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά εντός πέντε μηνών. Το όραμα της αλλαγής, σε συνδυασμό με την κατάλληλη ομάδα, αποτέλεσε την κινητήρια δύναμη για την επιτυχία.

Ο κ. Παζόπουλος ανέπτυξε το θέμα "Πώς να επενδύσετε με ασφάλεια στις αναπτυγμένες αγορές". Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αναπτυγμένες αγορές εγγυώνται περισσότερη ασφάλεια, διαφάνεια, ισχυρές αρχές εποπτείας, ρευστότητα και πολλές επιλογές. Επενδύσεις σε αναπτυγμένες αγορές εξωτερικού λειτουργούν αντισταθμιστικά και δίνουν τη δυνατότητα να μετατρέψουμε μια δύσκολη περίοδο σε ευνοϊκή. O κ. Παζόπουλος έφερε παραδείγματα εταιρειών που δίνουν επί σειρά ετών μέρισμα, ακόμα και σε περιόδους βαθιάς οικονομικής ύφεσης. Παράλληλα έγινε ιδιαίτερη αναφορά στους κλάδους των ακινήτων και της βιοϊατρική, καθώς και στις αποδόσεις επιτυχημένων εταιρειών των οποίων τα προϊόντα καταναλώνουμε καθημερινά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News