Οικονομία

Ντάισελμπλουμ: "Η Ελλάδα επανήλθε ξανά σε τροχιά"

«Η Ελλάδα είναι πολιτικά σταθερή και το πρόγραμμά της είναι πάλι σε τροχιά», δήλωσε ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας στη Λίμα του Περού.

Αναφορικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο ελληνικό πρόγραμμα, ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε: «Θέλω να είμαι πολύ σαφής. Χρειάζονται ένα - δύο πρόσθετα μέτρα και διαβεβαιώσεις πριν συμμετάσχουν. Ένα από αυτά είναι η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, κάποιες διαβεβαιώσεις για τα δημοσιονομικά και φυσικά το θέμα του χρέους. Θα έρθουμε σε αυτό (στο θέμα του χρέους) τον Νοέμβριο. Θεωρώ ότι η προσέγγιση γίνεται όλο και πιο καθαρή. Θα εξετάσουμε πώς θα μπορεί η Ελλάδα να διαχειρίζεται το χρέος της σε ετήσια βάση (την εξυπηρέτηση του χρέους)».

Κατόπιν ανέφερε, «Όπως γνωρίζετε, έχουμε κάνει πολλά για να μειώσουμε τα επιτόκια που πρέπει να πληρώνει η Ελλάδα και έχουμε δώσει περίοδο αποπληρωμής 32,5 ετών. Επομένως δεν αναμένεται να υπάρχει πρόβλημα με τη διαχείριση του χρέους. Αλλά, θα μιλήσουμε για αυτό με το ΔΝΤ. Είμαι βέβαιος ότι θα συμφωνήσουμε».

Να αναφέρουμε ότι ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος θα πραγματοποιήσει σημαντικές επαφές στο Περού, στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου.

Χτες, Πέμπτη, συναντήθηκε με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για την Οικονομική Ανάπτυξη, Ενέργεια & Περιβάλλον, Κάθι Νόβελι, τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ και τον διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν.

Σήμερα θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού και την Κυριακή 11 του μηνός, με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια