Οικονομία

Σόιμπλε: Δεν ξέρω πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες στην Ελλάδα

Άγνοια δήλωσε σχετικά με τον ακριβή χρόνο επαναλειτουργίας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «δεν μπορώ να γνωρίζω πότε ακριβώς θα ανοίξουν οι τράπεζες στην Ελλάδα», σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Μιλώντας ενώπιον των Γερμανών βουλευτών, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε χαρακτηριστικά «δεν ξέρω πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες», προσθέτοντας ότι οι περιορισμοί στην κίνηση των τραπεζικών κεφαλαίων δεν μπορούν να διαρκέσουν για πάντα. «Το ζήτημα των capital controls συνιστά ένα οξύ πρόβλημα για την Ελλάδα» διαμήνυσε χαρακτηριστικά.

«Εάν η Ελλάδα θέλει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη της Ευρωζώνης, τότε πρέπει να εφαρμόσει μία σειρά από μεταρρυθμίσεις» εξήγησε εν συνεχεία ο Γερμανός υπουργός. Ακόμη περιμένουμε τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης τόνισε, ενώ συμπλήρωσε ότι η Αθήνα δεν έχει υλοποιήσει καμία δέσμευσή της.

«Άλλα προγράμματα, όπως αυτά της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, λειτούργησαν κανονικά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε, ενώ όσον αφορά το νέο υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, ο κ. Σόιμπλε επισήμανε ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι πιο… συνεννοήσιμος από τον προκάτοχό του. «Ο νέος υπουργός πρέπει να εστιάσει στις μεταρρυθμίσεις» επανέλαβε καταλήγοντας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια