Οικονομία

ΟΗΕ: Να αυξηθούν οι δαπάνες για την εκπαίδευση των παιδιών

Για την ανάγκη αύξησης της χρηματοδότησης της εκπαίδευσης των παιδιών, που πλήττονται από φυσικές καταστροφές ή εμπόλεμες συρράξεις, έκανε λόγο ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για την παγκόσμια εκπαίδευση Γκόρντον Μπράουν.

«Την ώρα που οι ανάγκες αυξάνονται, η βοήθεια μειώνεται» τόνισε ο Μπράουν μιλώντας σε μια διάσκεψη για την εκπαίδευση που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Όσλο. «Πρέπει να δράσουμε για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση», σημείωσε.

Επιπλέον, ο Μπράουν κάλεσε να συσταθεί ένα ταμείο ανθρωπιστικής βοήθειας με διαθέσιμα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για την βοήθεια στην εκπαίδευση σε χώρες, που υπάρχουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και τα σχολεία δεν συμπεριλαμβάνονται στα είδη πρώτης ανάγκης, όπως η τροφή, το πόσιμο νερό, η στέγη και τα φάρμακα.

«Στα 3,5 δις δολλάρια μειώθηκε το 2013 η βοήθεια για τη βασική εκπαίδευση από 4,5 δις δολάρια που δινόταν το 2010», ανέφερε ο Μπράουν.

Τον περασμένο μήνα, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ανέφερε πως ο αριθμός των ανθρώπων που αναγκάστηκαν εγκαταλείψουν τις εστίες τους αυξήθηκε σε 59,5 εκατομμύρια στο τέλος του 2014, με τα 30 εκατ. να είναι παιδιά κάτω των 18 ετών, από 51,2 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα.

Ο Μπράουν σημείωσε πως μπορούν να βρεθούν χρήματα, για παράδειγμα με τις περικοπές επιδοτήσεων στα ορυκτά καύσιμα και την χορήγησή των ποσών αυτών στα σχολεία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια