Οικονομία

Το ΜΕΤΑ για το Ναι της εργατών επισιτισμού

Με έκπληξη είδαμε προ ημερών το προεδρείο της Πανελλήνια Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων να παίρνει σαφέστατα θέση υπέρ της συνθηκολόγησης με τους όρους των δανειστών στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη.Έκπληξη, διότι προ λίγων εβδομάδων, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ήταν... "καταπέλτης" ενάντια σε ενδεχόμενη συμφωνία της κυβέρνησης!Αρχές Ιούνη ενάντια στη συμφωνία, τέλος Ιούνη ενάντια στη ρήξη!Φυσικά, τα επιχειρήματα τους δεν πιάνουν τόπο. Επί πέντε χρόνια, η εργασία στον τουρισμό και στην εστίαση έγινε το "μεγάλο κάτεργο" και επί πέντε χρόνια, όταν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ψήφιζαν μνημόνια, μόνο σιγή έβρισκαν οι εργαζόμενοι από τους εκλεγμένους τους ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ.

Ευτυχώς για αυτούς, σε αυτή τη "μεγάλη πορεία" προς το "ΝΑΙ", το προεδρείο της Ομοσπονδίας δε θα είναι μόνο του, αφού εκτός από την ενδοτική ηγεσία της ΓΣΕΕ, έχει στο πλευρό του το σύνολο της μεγάλο-εργοδοσίας, (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανιών, Σύλλογος Ξενοδόχων Ν. Ρεθύμνης, Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου, Σύνδεσμος  Ξενοδόχων  Λασιθίου, Ένωση Ξενοδοχείων  Σητείας, Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας & N.A. Κρήτης κλπ), τα μεγάλα κανάλια και τους δανειστές.

Δυστυχώς για αυτούς, η πορεία τους σταμάτησε μπροστά σε ένα μεγάλο, περήφανο, τρανταχτό "ΟΧΙ" που είπε ο ελληνικός λαός και οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις στα μνημόνια, στη λιτότητα και στην υποθήκευση των επόμενων γενεών.

Σχόλια