default-image

Απολογείται ο Ντάισελμπλουμ για "χρυσά μπόνους" σε τραπεζίτες

Οικονομία
Απολογείται ο Ντάισελμπλουμ για "χρυσά μπόνους" σε τραπεζίτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξηγήσεις στο ολλανδικό κοινοβούλιο για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της κρατικής ολλανδικής χρηματοπιστωτικής ABN Amro Group NV καλείται να δώσει σήμερα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Ντάισελμπλουμ θα πρέπει να δώσει πειστικές απαντήσεις για τις αυξήσεις στους μισθούς που έδωσε σε υψηλόβαθμα στελέχη της ABN Amro, οι οποίες ανάγκασαν την κυβέρνηση να καθυστερήσει την αρχική δημόσια προσφορά της τράπεζας.

Η διοίκηση της ABN Amro λέει πως ο Ντάισελμπλουμ τους είχε υποσχεθεί ότι θα στήριζε τις αυξήσεις τους Βουλευτές της ολλανδικής αντιπολίτευσης εκφράζουν ανησυχίες πως το κράτος θα χάσει δισεκατομμύρια ευρώ από την διάσωση ύψους 22 δισ. ευρώ της τράπεζας.

Αρκετοί βουλευτές έχουν πει πως ο Ντάισελμπλουμ δεν τους ενημέρωσε ποτέ για αυτήν την αύξηση, ενώ τον επικρίνουν λέγοντας πως δεν έλαβε υπ' όψιν την αντίδραση των ολλανδών ψηφοφόρων.

Ενοχλήθηκαν, δε, ιδιαίτερα καθώς την ώρα που τα μέλη του ΔΣ έπαιρναν σημαντικές αυξήσεις, η τράπεζα απέλυε εργαζόμενους και πάγωνε τους μισθούς άλλων.

Η ολλανδική κυβέρνηση αναγκάστηκε να εθνικοποιήσει τμήματα της τράπεζας, όταν μια εξαγορά δραστηριοτήτων της από τρεις άλλες τράπεζες οδήγησε σε διάσπαση της ABN.

Πηγή : enikonomia.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News