Οικονομία

"Πρώτα η τήρηση του μνημονίου, μετά η εκταμίευση"

Την ανάγκη η Ελλάδα να διευθετήσει με τους θεσμούς ότι οι όροι του μνημονίου θα τηρηθούν επανέλαβε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ως προϋπόθεση για να λάβει η Αθήνα επιπλέον οικονομική βοήθεια.

Η Ελλάδα πρώτα θα πρέπει να έλθει σε συμφωνία με τους θεσμούς σε σχέση με την επίτευξη των όρων του μνημονίου και μετά θα εκταμιευτεί η βοήθεια προς την Αθήνα, υπογράμμισε ο γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Τίποτε δεν θα συμβεί πριν από αυτό», σημείωσε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ σε δηλώσεις του μετά το Ecofin.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν έχει πρόσθετες πληροφορίες για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, δήλωσε ότι ο Ελληνας υπουργός, Γιάνης Βαρουφάκης ήταν ο μόνος μεταξύ των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης που θεώρησε ότι δεν έχει χαθεί χρόνος, ενώ σχολίασε ότι «ο Βαρουφάκης έχει διαφορετική μορφή επικοινωνίας - αποκόμισα "λανθασμένη εντύπωση" τού είπα ότι αυτή η μορφή επικοινωνίας ήταν "νέα" για μένα».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικός, σύμφωνα με το ethnos.gr, ανέφερε ακόμη «ότι έπρεπε να πείσω την Bundestag να συμφωνήσει για την τετράμηνη ελληνική πράταση. Ήταν ένα δύσκολο έργο. Είμαι ο υπεύθυνος υπουργός για αυτό», πρόσθεσε.

Σχόλια