default-image

CNBC: Το ελληνικό χρέος πρέπει να ακυρωθεί

Οικονομία
CNBC: Το ελληνικό χρέος πρέπει να ακυρωθεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην ιστοσελίδα του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNBC, φιλοξενείται άρθρο για την Ελλάδα, στο οποίο αναφέρεται στο θέμα της «διαγραφής μέρους του ελληνικού χρέους», με αφορμή την συνέντευξη της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στην εφημερίδα Irish Times, ότι «το χρέος είναι χρέος και αποτελεί συμβόλαιο».

Όπως τονίζεται, «δεν θεωρούν όλοι ότι ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν τόσο τρομακτική για την οικονομία της χώρας ή για τον ελληνικό λαό, ο οποίος στράφηκε στο κόμμα και στον ηγέτη του, Αλέξη Τσίπρα, εξαιτίας κυρίως των μέτρων λιτότητας».

Τη Δευτέρα, η Jubilee Debt Campaign, μια οργάνωση που τάσσεται κατά των άδικων χρεών, δήλωσε, ότι η ανάλυσή της στα στατιστικά στοιχεία του ΔΝΤ δείχνει ότι «το σύνολο των χρημάτων που δάνεισε το ΔΝΤ και η Ευρώπη στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε για την χρηματοδότηση των τραπεζών, ενώ μόλις το 10% έφθασε πράγματι στον ελληνικό λαό».

Στη συνέχεια, στο άρθρο υποστηρίζεται επίσης, ότι «διασώθηκαν οι ευρωπαϊκές και ελληνικές τράπεζες, ενώ το χρέος έμεινε στον ελληνικό λαό», όπως δήλωσε ο Tim Jones, οικονομολόγος στην Jubilee Debt Campaign, προσθέτοντας -σύμφωνα με το CNBC-, ότι «πρόκειται για την ίδια άδικη αντίδραση στην χρηματοπιστωτική κρίση που είχε εκδηλωθεί στον αναπτυσσόμενο κόσμο τις δεκαετίες του '80 και '90.

Το χρέος πρέπει να ακυρωθεί, ενώ χρειάζεται μια νέα διαδικασία διαχείρισης των κρίσεων χρέους, έτσι ώστε να μην διασώζονται οι τράπεζες και το κόστος να μετατίθεται στο λαό, προκαλώντας νέο απερίσκεπτο δανεισμό και αναταράξεις».

Πηγή: nooz.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News