default-image

Moody's: "Πιστωτικά αρνητικό το σενάριο πρόωρων εκλογών"

Οικονομία
Moody's: "Πιστωτικά αρνητικό το σενάριο πρόωρων εκλογών"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Καμπανάκι" στην Ελλάδα χτυπά η Moody's, που σε ανάλυσή της τονίζει πως οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα είναι ένα πιστωτικά αρνητικό (credit negative) γεγονός για την ελληνική κυβέρνηση (Caa1/σταθερό), καθώς, όπως εκτιμά, ο κίνδυνος για την ελληνική οικονομία αυξάνεται εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων και τίθενται σε κίνδυνο οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την επόμενη μέρα, μετά την ολοκλήρωση του μνημονίου.

Ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει ότι οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα περιορίζουν την επενδυτική εμπιστοσύνη και αυξάνουν τα ρίσκα ρευστότητας και χρηματοδότησης για τη χώρα.

Αναφορικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, εκτιμά ότι η εξεύρεση 25 επιπλέον βουλευτών από τους ανεξάρτητους, τους ΑΝΕΛ και τη ΔΗΜΑΡ θα είναι μια δύσκολη «άσκηση», ενώ σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα σημειώνει ότι μια συμφωνία για την επόμενη μέρα μετά το μνημόνιο θα είναι πολύ πιο αβέβαιη εάν προκληθούν πρόωρες εθνικές εκλογές, δεδομένης της δυναμικής του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις και της αντίθεσής του σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις και μέτρα λιτότητας που πιθανόν να συνοδεύουν μια νέα συμφωνία.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη Moody's, οι πολιτικές εξελίξεις μειώνουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών και θέτουν ρίσκα χρηματοδότησης και ρευστότητας, δεδομένης της εκτίμησης για χρηματοδοτικές ανάγκες πλέον των 20 δισ. ευρώ το 2015.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News