Οικονομία

Μπαρόζο: "Η Ευρώπη έδειξε την αλληλεγγύη στην Ελλάδα"

«Η Ευρώπη έδειξε την αλληλεγγύη της και η Ελλάδα έδειξε την υπευθυνότητά της», δήλωσε ο Ζοζέ Μανούελ Μπαρόζο απευθυνόμενος για τελευταία φορά - με την ιδιότητα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - στους δημοσιογράφους.

Η σημερινή τακτική εβδομαδιαία συνεδρίαση της Κομισιόν ήταν η τελευταία υπό την προεδρία του, αφού από 1ης Νοεμβρίου παίρνει τη σκυτάλη η νέα Επιτροπή υπό τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο κ. Μπαρόζο δε θέλησε να προβλέψει αν και πώς θα εξέλθει από το Μνημόνιο η Ελλάδα, λέγοντας πως οι σχετικές συζητήσεις εξελίσσονται και οι όποιες αποφάσεις θα υιοθετηθούν από την Επιτροπή Γιούνκερ. Σημείωσε πάντως, ότι όσο η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της οι εταίροι της οφείλουν να επιδεικνύουν την αλληλεγγύη τους προασπιζόμενοι την ακεραιότητα της Ευρωζώνης.

Κάνοντας πάντως, μια αναδρομή μίλησε για τις αμφίσημες θέσεις πολλών εντός Ε.Ε. και υπενθύμισε ότι κάποιοι στοιχημάτιζαν υπέρ του λεγόμενου Grexit.

O απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε υπερήφανος για την εμμονή του στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αλλά και πεπεισμένος ότι αν έφευγε η Ελλάδα θα εμφανιζόταν φαινόμενο «ντόμινο», δηλαδή θα ακολουθούσαν και άλλες χώρες.

Σχόλια