default-image

Δεύτερη μεγαλύτερη μείωση τιμών στον κόσμο για τα ελληνικά ακίνητα

Οικονομία
Δεύτερη μεγαλύτερη μείωση τιμών στον κόσμο για τα ελληνικά ακίνητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη δεύτερη θέση σε ότι αφορά τις μειώσεις τιμών στις κατοικίες κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2014  κατατάσσεται η ελληνική κτηματαγορά, σύμφωνα με έρευνα του διεθνούς γραφείου real estate Knight Frank με έδρα τη Βρετανία.Στην κορυφή της σχετικής λίστας είναι Κύπρος.

Συγκεκριμένα, η έρευνα δείχνει ότι τα σπίτια στην Ελλάδα υποχώρησαν σε ένα τρίμηνο κατά 7,9% και μόνο η Κύπρος, μεταξύ 54 χωρών του κόσμου, έχει χειρότερο επιδόσεις, ήτοι υποχώρηση 9,2%.

Αυτή η επίδοση της ελληνικής αγορά, αναφέρει η Ημερησία, έρχεται σε άμεση αντίθεση με εκείνη της Ιρλανδίας. Παρότι το τρίτο τρίμηνο του 2013, Ελλάδα και Ιρλανδία βρίσκονταν στην ίδια άσχημη θέση (στις δύο τελευταίες θέσεις παγκοσμίως, σύμφωνα με τα στοιχεία της Knight Frank), η ιρλανδική αγορά ακινήτων "τρέχει" αυτή τη στιγμή με ρυθμούς 12,5%.

Τους τελευταίους έξι μήνες, οι τιμές των κατοικιών στην Ελλάδα σημείωσαν πτώση 3,1% (πρόκειται για την τρίτη χειρότερη επίδοση παγκοσμίως, μετά το -4,8% της Σλοβενίας και το -4,6% της Κύπρου). Το τελευταίο τρίμηνο, καταγράφηκε μείωση 1,4%.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, εάν ο Mario Draghi προχωρούσε στην υλοποίηση ενός προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, αυτό θα βοηθούσε τις πιο αδύναμες αγορές της Ευρώπης, και κατ΄ επέκταση και την ελληνική.

Την καλύτερη επίδοση στην κατάταξη έχει το Ντουμπάι όπου οι κατοικίες το β' τρίμηνο σε ετήσια βάση αυξήθηκαν κατά 24% και ακολουθεί η Τουρκία με 14%.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την έρευνα

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News