default-image

Λίστα Λαγκάρντ: Φοροδιαφυγή εκατομμυρίων € από πρώην υπ. Οικονομικών

Οικονομία
Λίστα Λαγκάρντ: Φοροδιαφυγή εκατομμυρίων € από πρώην υπ. Οικονομικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέες υποθέσεις που αφορούν σε φοροδιαφυγή εντόπισαν οι άνδρες του ΣΔΟΕ που αξιολογούν τη λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Το Βήμα" τα πρόσωπα που ερευνήθηκαν και για τα οποία προέκυψε φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ είναι επτά.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που αφορά σε παλαιό πολιτικό, που δε ζει πλέον, και ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, για τον εν λόγω πολιτικό το ποσό που απέκρυβε από τα εισοδήματά του, αλλά βρέθηκε ως κατάθεση στη λίστα, ανέρχεται σε 1.455.000 για τον ίδιο και 1.800.00 ευρώ για τη σύζυγό του - συνολικά δηλαδή σχεδόν 3.300.000 ευρώ τα οποία βρίσκονταν σε τραπεζικές καταθέσεις.

Άλλη οικογένεια συνταξιούχων εμφανίζει να έχει κρύψει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τα εισοδήματά της, ενώ ένας άλλος κάτοικος του εξωτερικού, μηχανολόγος ηλεκτρολόγος στο επάγγελμα, απέκρυψε 650.000 ευρώ, αλλά πιάστηκε στην τσιμπίδα των ελεγκτών της λίστας που δίνουν αναφορά κάθε δεκαήμερο.

Στο προσκήνιο όμως έρχεται ξανά και η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή Τσοχατζοπούλου. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η κόρη του πρώην υπουργού καλείται σε απολογία για "ξέπλυμα μαύρου" χρήματος ποσού 1.463.794 ευρώ.

Η κλήση σε απολογία γίνεται για απόκρυψη του ποσού αυτού από τις φορολογικές της δηλώσεις, που σημαίνει πως δεν πλήρωσε τους αναλογούντες φόρους, με την ίδια να υποστηρίζει πως έβγαλε αυτά τα χρήματα από τη δουλειά της, ως αρχιτέκτονας, ενώ έχει ήδη προσφύγει στα δικαστήρια.

Όλοι οι έλεγχοι τελούν υπό την εποπτεία των οικονομικών εισαγγελέων κ.κ. Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνού Μπρη, οι οποίοι σχεδιάζουν να έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι εντός του επομένου εξαμήνου. Την εποπτεία των ελεγκτών του ΣΔΟΕ έχει ο εισαγγελέας κ. Γιάννης Δραγάτσης, ο οποίος ζητάει σε τακτά χρονικά διαστήματα και αναφορές γραπτές ή προφορικές για τους επίμαχους ελέγχους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News