Οικονομία

"Πολυεθνική για διαφήμιση και όχι ενημέρωση στα σχολεία"

Το Υπουργείο Παιδείας σε συνέχεια του ευρωπαϊκού προγράμματος προώθησης κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία, εγκρίνει τώρα την ενημέρωση που διοργανώνει πολυεθνική εταιρία στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης, για τα οφέλη της κατανάλωσης φρούτων, το οποίο περιλαμβάνει και δωρεάν διανομή μπανάνας στα παιδιά μας, αναφέρει η ένωση γονέων μαθητών του δήμου Ηρακλείου που σημειώνει:

"Προτιμά να ξεχάσει τα αλλεπάλληλα κρούσματα διανομής σάπιων φρούτων σε δημοτικά σχολεία της χώρας και σε διάστημα μόλις 7 ημερών από την έναρξη του προγράμματος, αλλά και να αδιαφορήσει για τα ελληνικά φρούτα, πορτοκάλια, μήλα, ακτινίδια και τόσα άλλα που μένουν αδιάθετα, και σε μια περιοχή με καλή ποιότητας μπανάνες (Μάλια, Άρβη).

  Στο δημοτικό σχολείο τα παιδιά διαμορφώνουν από πολύ μικρή ηλικία στάσεις απέναντι σε σημαντικά θέματα όπως υγιεινή διατροφή, καταναλωτικά πρότυπα, περιβάλλον.

  Το φυλλάδιο που διανέμει η πολυεθνική εταιρία είναι διαφημιστικό και όχι ενημερωτικό σε θέματα υγείας. Η εταιρία βάφτισε εύστοχα την κίνηση αυτή express πρόγραμμα υγιεινής διατροφής προκειμένου να μπει στα σχολεία. Στην πραγματικότητα ψάχνει να βρει καινούριους τρόπους να αυξήσει τα κέρδη της εξασφαλίζοντας μια θετική δημόσια εικόνα.

  Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου καταδικάζει τις παραπάνω ενέργειες και καλεί εκπαιδευτικούς και γονείς να αντισταθούν σε τέτοιες τακτικές που υπονομεύουν το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης αλλά και τον παιδαγωγικό ρόλο του σχολείου.

  Το δημόσιο σχολείο οφείλει να προστατεύει τα παιδιά από τη διαφήμιση.

  Η υγιεινή και ασφάλεια όλων των παιδιών, η σωστή και πλήρης διατροφή τους είναι υπόθεση διεκδίκησης όλων των λαϊκών επιτροπών, των συλλόγων γονέων, σπουδαστών, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών, συνταξιούχων.

  Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!

  Καλούμε όλους, δασκάλους, γονείς και παιδιά να κρατήσουμε κλειστές τις πόρτες σε κάθε επιχειρηματία που προσπαθεί να ψαρέψει καινούριους πελάτες -τα ίδια τα παιδιά μας! -μέσα στα σχολεία. Οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για μόρφωση που θα καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών μας, για σχολεία σύγχρονα με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση.  Να πούμε ΟΧΙ στις εταιρίες όπως η συγκεκριμένη που -συνήθως μέσω των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας- επιδιώκουν τη διαφήμιση και την κατανάλωση των προϊόντων τους από τους μαθητές μας. Να δώσουμε τον αγώνα για ένα δημόσιο δωρεάν σχολείο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια