Οικονομία

Πέφτουν οι τιμές των ξενοδοχείων στην Ελλάδα

Οι ξενοδοχειακές χρεώσεις στην Ελλάδα συνεχίζουν να πέφτουν παρά το γεγονός ότι το καλοκαίρι έχει κάνει την εμφάνισή του και η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποιεί η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμώνwww.trivago.gr για το Μάιο.

Συγκεκριμένα η Ελλάδα υποδέχεται το καλοκαίρι και ρίχνει τις τιμές κατά 15% σε σχέση με το 2012, με μέση τιμή διανυκτέρευσης 78 ευρώ (έναντι των 92 ευρώ το προηγούμενο έτος).

Μάλιστα τονίζεται ότι αυτό το ποσοστό μείωσης του κόστους των καταλυμάτων στην Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο που σημειώνεται στην Ευρώπη, ανάμεσα στους κατεξοχήν καλοκαιρινούς προορισμούς όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Κύπρος και η Τουρκία.

Οι δημοφιλείς ελληνικοί προορισμοί ρίχνουν τις τιμές

Ο Μάιος του 2013 είναι πιο φθηνός σε σχέση με το Μάιο του 2012 ακόμα και στους κατεξοχήν μέχρι πρότινος ακριβούς προορισμούς, σύμφωνα πάντα με το trivago.gr.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό μείωσης στον Άγιο Στέφανο Μυκόνου, είναι της τάξεως του 11% με μέση τιμή διανυκτέρευσης 128 ευρώ (144 ευρώ το Μάιο του 2012), στα Χανιά το ποσοστό μείωσης φτάνει το 15%, 62 ευρώ ανά διανυκτέρευση (73 ευρώ το προηγούμενο έτος), στη Χερσόνησο η μέση τιμή είναι 55 ευρώ και το ποσοστό μείωσης είναι στο 14% (64 ευρώ ανά διανυκτέρευση τον προηγούμενο Μάιο), στο Ηράκλειο το ποσοστό μείωσης των τιμών είναι της τάξεως του 12% με μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 80 ευρώ (έναντι 91 ευρώ το προηγούμενο έτος), στα Μάταλα το ποσοστό μείωσης αγγίζει το 31% με μέση τιμή διανυκτέρευσης 41 ευρώ (59 ευρώ τον περασμένο Μάιο) ενώ στην Ελούντα, αν και οι τιμές διατηρούνται ακόμα σε υψηλά επίπεδα 159 ευρώ ανά διανυκτέρευση, εντούτοις είναι μειωμένες σε σχέση με πέρυσι κατά 13%, (183 ευρώ το Μάιο του 2012).

Το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης παρατηρείται στις Μπενίτσες της Κέρκυρας, 54% σε σχέση με πέρυσι, με τη μέση τιμή ανά διανυκτέρευση να κυμαίνεται στα 48 ευρώ, ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο η μέση τιμή κυμαινόταν στα 104 ευρώ.

Στο Φηροστεφάνι Σαντορίνης η μέση τιμή παρουσιάζει μείωση της τάξης του 28% σε σχέση με το 2012 (130 ευρώ έναντι 181 ευρώ το προηγούμενο έτος), ενώ στην Κάρπαθο η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση κυμαίνεται γύρω στα 44 ευρώ έναντι 53 ευρώ που ήταν το προηγούμενο χρόνο (ποσοστό μείωσης 17%).

Το ίδιο σκηνικό και στην Αθήνα με το ποσοστό μείωσης των τιμών να κυμαίνεται στο 13% και τη μέση τιμή στα 84 ευρώ (96 ευρώ τον περασμένο Μάιο), ενώ στη Θεσσαλονίκη το ποσοστό μείωσης είναι σαφώς μεγαλύτερο, 20%, και η μέση τιμή είναι στα 74 ευρώ (93 ευρώ το προηγούμενο έτος).

Πηγή: Nooz.gr

Σχόλια