default-image

Διεκδικούν την αναμπέλωση

Οικονομία
Διεκδικούν την αναμπέλωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την επιστημονική ομάδα που θα αναλάβει μέσα από τις επόμενες κινήσεις να δρομολογήσει το διεκδικητικό πλαίσιο για μια νέα αναμπέλωση στην Κρήτη, που θα σώσει το νησί μας και θα δώσει εισόδημα σε χιλιάδες οικογένειες θα εγκρίνουν αύριο Πέμπτη, στις 8 το απόγευμα, στον Κρουσώνα τα μέλη της διοίκησης της νεοσύστατης Ομάδας Αμπελουργών Κρήτης. «Δε χάνουμε ούτε λεπτό», λέει στη "Ν.Κ." ο γνωστός αμπελουργός από τον Προφήτη Ηλία και πρόεδρος της οργάνωσης Πρίαμος Ιερωνυμάκης, εξαπολύοντας επίθεση στις εκάστοτε ηγεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη μέχρι σήμερα κωλυσιεργία!

«Πριν οποιαδήποτε τεκμηρίωση των συνδικαλιστών, τον πρώτο λόγο πρέπει να έχουν και θα έχουν οι επιστήμονες. Για το λόγο αυτό, λοιπόν, θα εγκρίνουμε και την ομάδα εκείνη που θα λειτουργήσει προς την κατεύθυνση αυτή», λέει στην εφημερίδα μας ο κ. Ιερωνυμάκης. «Πάντα βασιζόμενοι θα είμαστε βέβαια στη μελέτη που υπάρχει», διευκρινίζει ο κ. Ιερωνυμάκης, ενώ προσθέτει ότι ένα εξίσου βασικό ζήτημα που θα απασχολήσει την ομάδα αύριο το βράδυ θα είναι η στρατηγική που θα έχει για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κρίσιμη ημερίδα

Στο μεταξύ, ο Ελληνογάλλος τεχνοκράτης Στέργιος Τατάγιας, που ζήτησε μόνος του να είναι επίτιμο μέλος και ειδικός συνεργάτης της Ομάδας Αμπελουργών Κρήτης, θα ετοιμάσει πολύ σύντομα τις βαλίτσες του για να εκπροσωπήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση σε εκδήλωση στις Αρχάνες. Την εκδήλωση διοργανώνει η νεοσύστατη οργάνωση, προκειμένου να συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν στον κρητικό αμπελώνα. «Εκτός από τον κ. Τατάγια θα κατέβουν κι άλλα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να κλείσουμε μία μεγάλη ημερίδα προς τα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου»...

Στο μεταξύ, η μόνιμη εξαίρεση της Κρήτης από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενίσχυση της νησιωτικής Ελλάδας είναι εξαιτίας της εκάστοτε ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Αυτό καταγγέλλει ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης, δηλώνοντας ότι η ομάδα θα συγκρουστεί με το υπουργείο στην κατεύθυνση της διεκδίκησης της ένταξης της Κρήτης. Και μάλιστα, θα απαιτήσει να υπάρξει ειδική και χωριστή μέριμνα και πολιτική για την Κρήτη και τον αμπελώνα της.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News