Κινηματογραφικό αφιέρωμα στο Μάη του ’68 με δωρεάν είσοδο

Life
Κινηματογραφικό αφιέρωμα στο Μάη του ’68 με δωρεάν είσοδο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Cinema
Τετάρτη,09 Μαΐ 2018, 21:00
Ξύλινη Tabya

Ένα ξεχωριστό κινηματογραφικό αφιέρωμα πραγματοποιείται στη Ξύλινη Tabya.

Το 2018, κλείνουν 50 χρόνια από τον Μάη του '68 και την δεκαετία των ανολοκλήρωτων θυελλών. Ο "Μάης" εξακολουθεί να γοητεύει ακόμα και στις μέρες μας: η ανειρήνευτη μάχη με τον Ιμπεριαλισμό και τους λακέδες του, η κριτική στην κομματική ορθοδοξία, τις "πρωτοπορίες" και την συνθηκολόγηση των απανταχού "επαναστατών", το αντάρτικο πνεύμα που ενέπνευσε εκατομμύρια λαών και νεολαίων να ριχτούν στην μάχη για μία καλύτερη ζωή.

Πολλά αφιερώματα θα γίνουν και πολλοί "επικήδειοι" θα εκφωνηθούν. Αντί, λοιπόν, για μία επετειακή αναβίωση (που και ο ίδιος ο "Μάης" θα περιγελούσε) επιλέγουμε να μιλήσει το σινεμά για την ταραχώδη εποχή.

Ταινίες ντοκουμέντα που αποτυπώνουν με ακρίβεια το κλίμα της εποχής, για το φοιτητικό κίνημα στις ιμπεριαλιστικές μητροπόλεις, τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα στην περιφέρεια του κόσμου αλλά και τα ένοπλα αντάρτικα μέσα και έξω από τον αναπτυγμένο κόσμο. Ταινίες που σημάδεψαν ή/και σημαδεύτηκαν από μία ολόκληρη εποχή.

Κάθε Τετάρτη στις 21:00, από τώρα μέχρι τα μέσα Ιούνη. Όλες οι ταινίες φέρουν ελληνικούς υπότιτλους και φυσικά η είσοδος είναι ελεύθερη.

9/5: "Μετά τον Μάη" (2013) του Ολιβιέ Ασάγιας

16/5: "Να πεθαίνεις στα 30" (1982) του Ρομέν Γκουπίλ

23/5: "Φράουλες και αίμα" (1970) του Στιούαρτ Χάγκμαν

30/5: "Το βάθος του ουρανού είναι κόκκινο" (1977) του Κρις Μαρκέρ

6/6: "Zabriskie Point" (1970) του Μικελάντζελο Αντονιόνι

13/6: "Η μάχη του Αλγερίου" (1966) του Τζίλο Ποντεκόρβο

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News