Πως θα πετύχετε το τέλειο, επαγγελματικό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ

Life
Πως θα πετύχετε το τέλειο, επαγγελματικό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια είναι η σωστή σειρά για την εφαρμογή των προϊόντων μακιγιάζ;

Πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει… σειρά για την εφαρμογή των προϊόντων μακιγιάζ.

Κι όμως, υπάρχει και, εάν την ακολουθήσουμε, μπορούμε να πετύχουμε επαγγελματικό αποτέλεσμα στο σπίτι μας!

  1. Το primer ή η ενυδατική

Η προετοιμασία της επιδερμίδας, είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε, εάν θέλουμε να έχουμε δέρμα έτοιμο να δεχτεί τα προϊόντα μακιγιάζ που θα εφαρμόσουμε πάνω του.

Το primer ή η ενυδατική κρέμα είναι ένα προϊόν κλειδί, που δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για το υπόλοιπο μακιγιάζ και βοηθάει ώστε το μακιγιάζ να διαρκέσει περισσότερο.

  1. Η σκιά ή το μολύβι φρυδιών

Αφού βάλουμε primer περνάμε στην περιοχή των ματιών και συγκεκριμένα στα φρύδια.

Τα φρύδια είναι πολύ σημαντικό μέρος του προσώπου μας και δεν πρέπει να παραμελούμε την περιποίηση τους, καθώς αποτελούν καμβά για τα μάτια.

  1. Oι σκιές

Η σκιά θα πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που τοποθετούμε στα μάτια μας, καθώς είναι εύκολο να μουτζουρωθούμε, αλλά δύσκολο να διορθώσουμε πιθανά λάθη εάν έχουμε ήδη ολοκληρώσει το υπόλοιπο μακιγιάζ.

Μια απλή αλληλουχία είναι να ξεκινήσετε από το καπάκι, να συνεχίσετε με το κινητό βλέφαρο και να ολοκληρώσετε με μια φωτεινή σκιά για να τονίσετε το κόκκαλο του φρυδιού.

  1. Το eyeliner ή το μολύβι

Το eyeliner ή το μολύβι για τα μάτια είναι πολύ πιο εύκολο να εφαρμοστεί όταν οι βλεφαρίδες είναι άβαφες, οπότε το εφαρμόζουμε μετά από τη σκιά αλλά πριν από τη μάσκαρα.

  1. Η μάσκαρα

Το τελευταίο βήμα στο μακιγιάζ των ματιών, είναι η μάσκαρα.

Αφού την εφαρμόσουμε, περιμένουμε λίγα λεπτά πριν προχωρήσουμε στο υπόλοιπο μακιγιάζ, έτσι ώστε η μάσκαρα να στεγνώσει εντελώς και να αποφύγουμε ανεπιθύμητες μουτζούρες.

  1. Το foundation

Αφού ολοκληρώσουμε το μακιγιάζ των ματιών σειρά έχει το πρόσωπο.

Ξεκινάμε με το foundation σας, που θα αποτελέσει τη βάση για το υπόλοιπο μακιγιάζ και θα δώσει ομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα σας.

Εάν δεν είστε φαν του makeup, μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε μια BB cream με χρώμα, που δίνει σχεδόν το ίδιο αποτέλεσμα, έχοντας πολύ πιο ελαφριά υφή.

Κατά την εφαρμογή, δεν κάνουμε βιαστικές κινήσεις, ήρεμα και σταθερά απλώνουμε πολύ καλά το foundation στο πρόσωπό, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα σημεία που θέλουμε να καλύψουμε ατέλειες.

  1. Το φον ντε τεν

Το απλώνουμε σε επιδερμίδα και λαιμό αφού έχουμε τελειώσει με το μακιγιάζ ματιών.

  1. Το concealer

Το concealer έρχεται να διορθώσει ό,τι δεν… κατάφερε το foundation!

Προσφέρει έξτρα κάλυψη εκεί που την χρειάζεστε, κάτω από τα μάτια ή σε τυχόν σπυράκια και κοκκινίλες.

Εφάρμοσε το concealer στα δύσκολα σημεία και άπλωσέ το με απαλές κινήσεις μέχρι να σταματήσει να ξεχωρίζει σαν χρώμα από το foundation και απλά να σε φωτίζει σε εκείνα τα σημεία. Μπορείς να το κάνεις με το χέρι ή με ένα σφουγγαράκι concealer.

  1. Η Πούδρα

Η πούδρα χρησιμεύει για να σταθεροποιήσεις το μακιγιάζ σου, να απομακρύνεις τυχόν υπολείμματα από τη σκιά ματιών και να δώσεις ένα ματ φινίρισμα στο πρόσωπό σου.

Χρησιμοποίησε ένα μεγάλο πινέλο και… πάρε τη και μαζί σου, σε περίπτωση που νιώσεις ότι θέλεις να την ανανεώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.

  1. To bronzer

Εάν χρησιμοποιείτε bronzer, είτε για να κάνετε ένα ελαφρύ contouring είτε για να δώσετε λίγη λάμψη, βεβαιωθείτε ότι το εφαρμόζετε πριν το ρουζ σας.

  1. Το ρουζ

Το ρουζ πρέπει να τοποθετείται πάνω από το bronzer.

Διαφορετικά, κινδυνεύετε το αποτέλεσμα να φαίνεται «λασπωμένο», σε αντίθεση με τη φυσική λάμψη που θέλουμε να πετύχουμε.

  1. Το highlighter

Το highlighter είναι η τελευταία πινελιά στο μακιγιάζ προσώπου.

Τοποθετείστε το στα ζυγωματικά σας, στο κόκκαλο του φρυδιού και στην άκρη της μύτης σας για ένα λαμπερό αποτέλεσμα.

  1. Το κραγιόν

Το κραγιόν ή το gloss θα πρέπει να είναι ένα από τα τελευταία βήματα στο μακιγιάζ σας, εάν δεν θέλετε να μουτζουρωθεί όσο προσπαθείτε να βάφετε το υπόλοιπο πρόσωπό σας.

  1. Το setting spray

To τελευταίο βήμα στην λίστα μας!

Αφού ολοκληρώσετε το μακιγιάζ σας, ψεκάστε το πρόσωπό σας με setting spray για να κάνετε το αποτέλεσμα να διαρκέσει για ώρες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News