Κοτόπιτα με μπεσαμέλ και χωριάτικο φύλλο - Θα την λατρέψετε!

Γαστρονομία
Κοτόπιτα με μπεσαμέλ και χωριάτικο φύλλο - Θα την λατρέψετε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φανταστική κοτόπιτα που θα λατρέψετε - Φτιάξτε την και γευτείτε την κρύα ή ζεστή

Φτιάξτε αυτή την φανταστική κοτόπιτα με κοτόπουλο που έχει περισσέψει από την προηγούμενη.

Είναι μία εύκολη και γρήγορη συνταγή, ενώ η επιτυχία είναι σίγουρη σε αυτό το φαγάκι.

Είναι μία συνταγή της διάσημης σεφ Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 4 χωριάτικα λεπτά φύλλα για πίτ
  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο (μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
  • 1 πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 καρότο τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 1 γεμάτη κ.σ. αλεύρι
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • 1½ φλ. γάλα σε θερμ. δωμ.
  • 1/2 φλ κασέρι τριμμένο
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Για την εύκολη κοτόπιτα με μπεσαμέλ, θα χρησιμοποιήσουμε κοτόπουλο μαγειρεμένο που μας περίσσεψε από προηγούμενο φαγητό.

Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά προς δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο, σοτάρουμε για 3-4΄και προσθέτουμε το καρότο.

Αλατίζουμε και σοτάρουμε για ακόμα 1΄.

Πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι και ανακατεύουμε τα υλικά να ψηθεί το αλεύρι για 1′

Προσθέτουμε το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση και να πυκνώσει.

Αφού δέσει η κρέμα, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, το κασέρι και αφήνουμε για λίγο τη γέμιση να σταθεί να γίνει χλιαρή.

Σε λαδωμένο μικρό στρογγυλό ταψί 25 εκατοστών, στρώνουμε ένα χωριάτικο φύλλο τσαλακωτά.

Λαδώνουμε πεταχτά και στρώνουμε από πάνω τσαλακωτά και ένα δεύτερο χωριάτικο φύλλο.

Αδειάζουμε τη γέμιση για την κοτόπιτα και καλύπτουμε με τα άλλα δύο φύλλα τα οποία τα στρώνουμε τσαλακωτά και τα λαδώνουμε ενδιάμεσα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 40΄περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα πάνω και κάτω.

Εναλλακτικά ψήνουμε στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα στους 180ºC για περίπου 50′ μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο και να ξεκολλάει η πίτα ολόκληρη από το ταψάκι της.

Αφήνουμε την καυτή πίτα να σταθεί για 10′ και σερβίρουμε με σαλάτα εποχής.

Διαβάστε και όλα τα μυστικά επιτυχίας για να φτιάχνετε πάντα τις πιο νόστιμες πίτες.

Και αν θέλετε περισσότερες νόστιμες συνταγές για να αξιοποιήσετε ό,τι σας περίσσεψε, δείτε τες όλες εδώ.

Αν σας άρεσε η κοτόπιτα με μπεσαμέλ, θα λατρέψετε και την παρακάτω συνταγή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News