Πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας - Η πιο αρωματική, εύκολη και πεντανόστιμη

Γαστρονομία
Πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας - Η πιο αρωματική, εύκολη και πεντανόστιμη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας

Πανεύκολη και φοβερά γευστική αυτή η πορτοκαλόπιτα που μας προτείνει η ομάδα Live Kitchen και ο σεφ Πάνος Παπαδάκης.

Φτιάξτε και σεις αυτήν την σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα για σας και την οικογένειά σας!

Είναι η πιο νόστιμη και εύκολη πορτοκαλόπιτα που έχετε δοκιμάσει.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

Για το σιρόπι

  • 600 γρ ζάχαρη
  • 400 γρ νερό
  • Φλούδες από 1 πορτοκάλι
  • 100 γρ χυμό πορτοκάλι

Για το μείγμα

  • 500 γρ φύλλο κρούστας για γλυκά (12 φύλλα)
  • 4 μέτρια αυγά
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ γιαούρτι
  • 200 ηλιέλαιο
  • 200 γρ χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 2 βανιλίνες
  • 20 γρ μπέικεν πάουντερ

Για να το συνοδεύσετε

  • Γιαούρτι
  • Καρύδια
  • Μέλι

Θα χρειαστείτε

  • Ταψί 25χ35 εκ.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την ζάχαρη, το νερό, τις φλούδες πορτοκαλιού και βράζουμε για 1 λεπτό.

Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τον χυμό πορτοκάλι.

Αφήνουμε στην άκρη το σιρόπι να κρυώσει.

Κόβουμε σε λωρίδες τα φύλλα κρούστας και τα αφρατεύουμε με τα χέρια μας.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά, την ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα.

Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκάλι, το μπέικεν, το ξύσμα από τα πορτοκάλια, τις βανιλίνες και ανακατεύουμε με το σύρμα.

Προσθέτουμε σταδιακά τα φύλλα κρούστας που κόψαμε και ταυτόχρονα ανακατεύουμε.

Λαδώνουμε ένα ταψί 25χ35 εκ. και προσθέτουμε το μείγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 50-60 λεπτά στους 180 c.

Σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι αμέσως μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο.

Την αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα την κόβουμε σε κομμάτια.

Σερβίρουμε με γιαούρτι, καρύδια και μέλι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News