Μαγειρική

Κολοκυθόπιτες στο τηγάνι - Πεντανόστιμες και πανεύκολες

Απλώς τρίψτε δύο κολοκυθάκια, προσθέστε αυγά και αλεύρι και φτιάξτε τις πιο νόστιμες Πιτούλες!

Φτιάξτε τις πιο νόστιμες και εύκολες κολοκυθόπιτες στο τηγάνι!

Απλώς τρίψτε δύο κολοκυθάκια, προσθέστε αυγά και αλεύρι και φτιάξτε τις πιο νόστιμες Πιτούλες!  

Είναι μία πρόταση της Ομάδας Live Kitchen και του Πάνου Παπαδάκη.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 9 γρ. ξηρή μαγιά
  • 250 γρ. γάλα
  • 250 γρ. νερό
  • 2 μέτρια αυγά
  • 1 κτγ ζάχαρη
  • 1,5 κτγ αλάτι

Για την γέμιση:

  • 2 κολοκυθάκια
  • 3 μικρές ντομάτες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • Λίγο μαϊντανό
  • 200 γρ. τυρί φέτα

Για το άλειμμα

  • Ηλιέλαιο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά , το γάλα , το νερό , την μαγιά, την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Προσθέτουμε το αλεύρι γ.ο.χ ,το αλάτι και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να έχουμε έναν παχύρευστο χυλό.

Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια σε ένα ρεντέ τα πασπαλίζουμε με αλάτι και αφού τα ανακατεψουμε καλά να πάει παντού το αλάτι τα σουρώνουμε πολύ καλά να φύγουν όλα τα υγρά τους.

Τα βάζουμε σε ένα πιάτο μαζί με τις ψιλοκομμένες ντομάτες , το κρεμμύδι και τον μαιντανό.

Αφού έχει φουσκώσει ο χυλός ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια μαρίζ.

Προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και ανακατεύουμε ξανά.

Σε ένα τηγάνι αλείφουμε λίγο ηλιέλαιο και παίρνουμε μια ποσότητα από το μείγμα ανοίγοντάς το να πάει σε η ζύμη σε όλη την επιφάνεια από το τηγάνι.

Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά.

Με την βοήθεια από ένα καπάκι ή πιάτο αναποδογυρίζουμε την πίτα και την ψήνουμε και από την άλλη πλευρά για 3-4 λεπτά.

Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με τις υπόλοιπες πιτούλες.

Είναι τόσο εύκολες και νόστιμες που άμα τις δοκιμάσετε δεν θα ξαναφτιάξετε άλλη συνταγή!

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια