Σοκολατόπιτα νηστίσιμη - Χωρίς ζάχαρη και βούτυρο (βίντεο)

Γαστρονομία
Σοκολατόπιτα νηστίσιμη - Χωρίς ζάχαρη και βούτυρο (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η καλύτερη σοκολατόπιτα - Χωρίς ζάχαρη, χωρίς βούτυρο, λάδι και χωρίς αυγά - Συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια

Νηστίσιμη, αλάδωτη σοκολατόπιτα, χωρίς ζάχαρη, ελαφριά σε γεύση.

Παρασκευάζεται γρήγορα και είναι πεντανόστιμη.

Μία πρόταση από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη.     

Ιδανική  για περιόδους νηστείας!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 240 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 150 γρ stevia
  • 150 γρ ταχίνι με stevia
  • 350 γρ γάλα αμυγδάλου
  • 120 γρ νερό
  • 70 γρ κακάο σκόνη
  • 2 βανιλίνες
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κτγ μαγειρική σόδα
  • 2 κτγ μπέικεν πάουντερ

Για το γλάσο:

  • 600 γρ γάλα αμυγδάλου
  • 70 γρ stevia
  • 2 κτσ κακάο σκόνη
  • 250 γρ κουβερτούρα με stevia

Ταψί 25χ35 εκ.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου, την stevia, το κακάο σκόνη, το νερό, το ταχίνι με stevia, τις βανιλίνες, το ξύσμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Ρίχνουμε το μπέικεν και την σόδα μέσα στο αλεύρι γ.ο.χ και το κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα.

Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

Σε ένα ταψί 25χ35 εκ. ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15-20 λεπτά στους 180 c.

Όσο ψήνεται η σοκολατόπιτα κόβουμε με το μαχαίρι την κουβερτούρα με την stevia.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου την, stevia και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά.

Αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε την κουβερτούρα και 2 κτσ κακάο.

Το ξαναβάζουμε πάνω στην φωτιά και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.

Βλέπουμε αν ψήθηκε η σοκολατόπιτα με ένα ξυλάκι και την βγάζουμε από τον φούρνο.

Κάνουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια και ρίχνουμε σιγά σιγά το γλάσο.

Το αφήνουμε να κρυώσει και η πιο νόστιμη αλάδωτη σοκολατόπιτα σε 5′ είναι έτοιμη!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News