Μακαρόνια µε κρεμώδη σάλτσα ροκφόρ – Πεντανόστιμη συνταγή

Γαστρονομία
Μακαρόνια µε κρεμώδη σάλτσα ροκφόρ – Πεντανόστιμη συνταγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μία μακαρονάδα με… σάλτσα ροκφόρ;

Μακαρόνια µε κρεμώδη σάλτσα ροκφόρ. Για εσάς που δεν έχετε πολύ χρόνο για μαγείρεμα αλλά θέλετε να απολαμβάνετε νόστιμα πιάτα είναι η ιδανική συνταγή.

Αν βρείτε σχοινόπρασο, ψιλοκόψτε το και ρίξτε το στη σάλτσα. Θα απογειώσει τη γεύση της

Είναι μία εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

  • 500 γραμ. σπαγγετίνι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 250 γραμ. ροκφόρ κομμένο σε κύβους
  • 250 γραμ. ανθότυρο θρυμματισμένο ή τυρί κρέμα
  • 100 γραμ. κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα μακαρόνια με σάλτσα ροκφόρ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.

Σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο για 6΄-7΄, να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε το γάλα, το ροκφόρ και το ανθότυρο.

Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.

Ανακατεύουμε να λιώσουν τα τυριά και πάντα σε χαμηλή φωτιά, αφήνουμε να πάρει βράση.

Στο μεταξύ, βράζουμε τα σπαγγετίνι σε αλατισμένο νερό.

Όπως στάζουν τα ζυμαρικά, με την τσιμπίδα, τα ρίχνουμε στη σάλτσα ροκφόρ.

Ανακατεύουμε γρήγορα και σερβίρουμε τη μακαρονάδα με την πλούσια κρεμώδη σάλτσα αμέσως.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News