Πεντανόστιμη λαγάνα - Η πιο απλή και εύκολη συνταγή!

Γαστρονομία
Πεντανόστιμη λαγάνα - Η πιο απλή και εύκολη συνταγή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαρκούν τραγανές και μετά από 3 ώρες!

Φτιάξτε φανταστικές λαγάνες τραγανές από έξω και αφράτες από μέσα, με τη συνταγή που σας προτείνουμε.

Ο Πάνος Παπαδάκης και η Ομάδα Live Kitchen μας εγγυόνται ότι είναι η ιδανική συνταγή για λαγάνα και που όλοι μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας στο σπίτι την Καθαρά Δευτέρα.

Είναι τραγανή απ’ έξω και αφράτη από μέσα.

Υλικά για (2 λαγάνες)

  • 900 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
  • 50 γρ. νωπή μαγιά η 16 γρ ξηρή
  • 500 γρ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κτγ ζάχαρη
  • 12 γρ. αλάτι - Περίπου 2,5 κτγ
  • 1 κτσ ελαιόλαδο
  • Ελαιόλαδο
  • Σουσάμι
  • 40 γρ. νερό
  • 1 κτγ ζάχαρη
  • Σουσάμι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό την ζάχαρη και σπάμε καλά τις νωπές μαγιές μέσα στο μείγμα.

Ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθούν πολύ μέσα στο νερό.

Έπειτα ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το αλεύρι για τσουρέκια και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.

Κάνουμε τον φούρνο στόφα ανάβοντάς τον στους 100 c  στις αντιστάσεις για 1 λεπτό.

Μετά από 1 λεπτό τον κλείνουμε και βάζουμε μέσα το μείγμα να ξεκουραστεί για να ενεργοποιηθεί η μαγιά για περίπου 20 λεπτά.

Μετά από 20 λεπτά βγάζουμε το μείγμα και ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι .Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.

Την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την βάζουμε μέσα στον φούρνο κάνοντάς τον στόφα με την ίδια διαδικασία.

Την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 1/2 ώρα. Αφού φουσκώσει χωρίζουμε την ζύμη σε 2 ίσα μέρη.

Παίρνουμε το πρώτο ζυμάρι και το ανοίγουμε με τα χέρια μας. Αναποδογυρίζουμε ένα ταψί κουζίνας και τοποθετούμε πάνω του μια λαδόκολλα.

Αλείφουμε στην λαδόκολλα ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε σουσάμι. Βάζουμε επάνω την λαγάνα και την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη.

Την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.

Στη συνέχεια πατάμε με τα δάχτυλά μας τη λαγάνα.

Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στον αέρα στους 180 c και έχουμε τοποθετήσει ένα ταψί κουζίνας από την ανάποδη πλευρά.

Αλείφουμε με ζάχαρόνερο και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι. Βάζουμε προσεκτικά την λαγάνα όπως είναι μαζί με την λαδόκολλα μέσα στον φούρνο πάνω στο ταψί που καίει. Κλείνουμε τον φούρνο και την ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Την ίδια ακριβώς διαδικασία κάνουμε και με την δεύτερη λαγάνα.

Οι λαγάνες μόλις ψηθούν είναι έτοιμες, τραγανές από έξω και αφράτες από μέσα.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News