Μαγειρική

Τυροπιτάκια με σπιτικό φύλλο αέρος - Απλά θα ξετρελαθείτε!

Αυτά τα τυροπιτάκια είναι πεντανόστιμα και ιδιαίτερα

Μπορεί να απαιτείται λίγο περισσότερος χρόνος για την παρασκευή τους, ωστόσο, το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.

Η Ομάδα Live Kitchen και ο Πάνος Παπαδάκης, μας δείχνουν πώς μπορούμε να παρασκευάσουμε εύκολα και γρήγορα πεντανόστιμα τυροπιτάκια με φύλλο αέρος.

Βέβαια ο Πάνος Παπαδάκης μας δείχνει τον τρόπο για να φτιάξουμε αυτό το υπέροχο φύλλο, ωστόσο μπορούμε να προσθέσουμε ότι γέμιση εμείς θέλουμε. Στη συγκεκριμένη περίπτωση εκείνος επιλέγει φέτα. 

 

Υλικά:

370 γρ αλεύρι για τσουρέκι

220 γρ νερό

1 κτγ αλάτι

 

Για παρασκευή και γέμιση

Ηλιέλαιο

300 γρ τυρί φέτα

1 αυγό+1 κτσ γάλα

11 κομμάτια

 

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε στην συνταγή και σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι για τσουρέκι μαζί με το αλάτι. Συνεχίζουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.

Μετράμε σε μια ζυγαριά και χωρίζουμε την ζύμη σε μικρά μπαλάκια των 50 γρ. Μόλις τα φτιάξουμε όλα σε ένα βαθύ και μεγάλο πυρέξ γεμίζουμε τον πάτο με ηλιέλαιο και τα βάζουμε τα μπαλάκια εκεί.

Τα πατάμε ελαφρώς και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 30-40 λεπτά. Μετά από 40 λεπτά παίρνουμε ένα - ένα και το ανοίγουμε με το χέρι μας. Μόλις ανοίξει καλά το διπλώνουμε όπως στο βίντεο και το αφήνουμε στην άκρη.

Το ίδιο κάνουμε με όλα τα υπόλοιπα. Παίρνουμε ξανά ένα - ένα και αφού το ανοίξουμε λίγο βάζουμε στο κέντρο τυρί φέτα ή ότι άλλο μας αρέσει το κλείνουμε καλά και το βάζουμε σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα. Τα αλείφουμε όλα με 1 αυγό και 1 κτσ γάλα. Αφού τα αλείψουμε και τα 11 κομμάτια τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 180 c.

Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε και καλά είναι να τα βάλουμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσουν για να μην μαλακώσουν τα τρώμε είτε ζεστά είτε αργότερα. Γίνονται τόσο εύκολα και είναι πεντανόστιμα που θα ξετρελαθείτε!

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια