Λαζάνια με μανιτάρια - Το τέλειο καλοκαιρινό φαγητό

Γαστρονομία
Λαζάνια με μανιτάρια - Το τέλειο καλοκαιρινό φαγητό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φτιάξτε αυτά τα πεντανόστιμα λαζάνια - Ιδανική συνταγή για όσους δεν συμπεριλαμβάνουν στη διατροφή τους κρέας

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα νόστιμη συνταγή, καθώς τα μανιτάρια αντικαθιστούν επάξια το κρέας και το φαγητό έτσι «βγαίνει» εξίσου νόστιμο και πολύ πιο ελαφρύ.

Αυτά τα λαζάνια έχουν την τέλεια υφή, καθώς μέσα είναι ζουμερά και πάνω τραγανά… όπως πρέπει δηλαδή.

Ακολουθείστε τα βήματα του Άκη Πετρετζίκη για να μην έχετε αστοχίες.

Υλικά:

1 κιλό μανιτάρια champignon

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

1 πιπεριά κίτρινη

1 πιπεριά πράσινη

1 κλ. δεντρολίβανο

1 σκ. σκόρδο

1 κ.γ. κύμινο

1 κ.γ. μπούκοβο

1 κ.γ. κανέλα

1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

2 κύβους μανιταριών

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

50 γρ. κρασί κόκκινο

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

1 κ.σ. θυμάρι

330 γρ. λαζάνια

300 γρ. mix τυριών, τριμμένα

300 γρ. φέτα

250 γρ. γάλα

250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

1 κ.σ. θυμάρι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε τέσσερα κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι.

Κόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια, και τα βάζουμε στο τηγάνι.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε 3-4 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος από τα μανιτάρια.

Βάζουμε το θυμάρι, το δεντρολίβανο, κύμινο, το μπούκοβο, την κανέλα, τη ζάχαρη, τους κύβους, τον πελτέ και σοτάρουμε.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά.

Σε ένα λαδωμένο ταψί 32x25 εκ. στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια 6 λαζάνια. Απλώνουμε τη μισή γέμιση, το 1/3 από το mix των τυριών, το 1/3 από τη φέτα σπασμένη σε κομμάτια.

Καλύπτουμε με άλλη μια στρώση από λαζάνια και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλη μία φορά.

Πασπαλίζουμε με την τελευταία δόση των τριμμένων τυριών και τη φέτα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και περιχύνουμε τα λαζάνια.

Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Αφαιρούμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει 10-15 λεπτά και σερβίρουμε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News