Τα καλαμαράκια είναι… «συνδεδεμένα» με το ελληνικό καλοκαίρι!
Όμως, για κάποιους, αποτελούν… απαγορευμένη απόλαυση, λόγω του τηγανίσματος.
Τι θα λέγατε λοιπόν για πεντανόστιμα καλαμαράκια στο φούρνο, σαν τηγανητά;
- Καλαμαράκια ή θράψαλα καθαρισμένα και κομμένα ροδέλες
- Χυμός από ένα λεμόνι
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για το πανάρισμα)
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα καλαμαράκια ή τα θράψαλα, αφού τα έχουμε πλύνει, καθαρίσει, κόψει και σουρώσει σε ένα τρυπητήρι.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλάτι και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να πάει παντού.
- Προσθέτουμε αλεύρι όσο χρειάζεται για να αλευρωθούν όλα και τα ανακατεύουμε.
- Ανακατεύουμε καλά και με τα χέρια τα ξεχωρίζουμε και τα τινάζουμε να φύγει το έξτρα αλεύρι.
- Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τα καλαμαράκια με απόσταση μεταξύ τους.
- Τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα βάζουμε στο φούρνο στους 220C μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή: bovary.gr