Μαγειρική

Λικέρ καρύδι, από τον Σάκη Στάμο

Σπιτικό λικέρ - Μία γρήγορη και οικονομική συνταγή

Τι καλύτερο από το να κερνάς τους φίλους σου το δικό σου λικέρ!

Έτσι μιας και η εποχή δένει καρπούς και είναι στο πρώιμο στάδιο τους, ο Σάκης Στάμος μας προτείνει μια εύκολη, γρήγορη και οικομική συνταγή για σπιτικό λικέρ καρύδι.

Υλικά:

1 λίτρο ράκη
1 kg ζάχαρη
10 καρύδια (πράσινα -άγουρα )
2 ξυλάκια κανέλα
Λίγα καραφάκια γαρύφαλο (7-8)
Μια πρέζα μοσχοκάρυδο (προαιρετικά )

Εκτέλεση:

Πλένουμε πολύ καλά τα καρύδια και τα κόβουμε σε φέτες (προσοχή φορέστε γάντια μιας χρήσης γιατί τα καρύδια βάφουν τα χέρια)

Περνούμε μια γυάλα που κλείνει αεροστεγώς (χωρητικότητας 3 λίτρων).
Ρίχνουμε τις φέτες τα καρύδια, τη ράκη, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά.
Κλείνουμε και ανακαινίζουμε το μείγμα να αρχίσει να διαλύετε η ζάχαρη.

Αφήνουμε το μείγμα στον ήλιο για δυο μήνες.
Τις πρώτες μέρες κουνάμε τη γυάλα να διαλύεται η ζάχαρη
Όσο περνάει ο καιρός το μείγμα θα σκουραίνει (βαθύ πράσινο) το υλικό θα γίνετε πιο πηχτό και το λικέρ θα είναι έτοιμο αφού περάσει το χρονικό διάστημα των δυο μηνών

Έπειτα από δύο μήνες στραγγίζετε το μείγμα σε ψιλή σίτα με τουλπάνι (τούλι -ύφασμα) βάζετε σε μπουκαλάκια και είναι έτοιμο!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια