Μαγειρική

Το πιο νόστιμο παραδοσιακό Μωσαϊκό - Θα το λατρέψετε!

Το παραδοσιακό γλυκό που σχεδόν όλοι έχουμε λατρέψει

Αυτό το γλυκό… ξυπνά παιδικές μνήμες στους περισσότερους από εμάς.

Είναι το παραδοσιακό Μωσαϊκό ή Κορμός ψυγείου, που μας το έφτιαχναν οι μαμάδες μας. Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει πώς μπορούμε να το παρασκευάσουμε, με μία παραλλαγή και κάποιες προσθήκες και αφαιρέσεις σε υλικά.

Το σίγουρο είναι πάντως, η επιτυχία της συνταγής αυτής.

Ο τρόπος παρασκευής πανεύκολος, τρώγεται παγωμένο… σαν παγωτό και είναι ότι πρέπει γι’ αυτή την εποχή, που αρχίζει και φτιάχνει ο καιρός.  

Δείτε τον τρόπο εκτέλεσης στο παρακάτω βίντεο

Υλικά:

200 γρ. κουβερτούρα

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

2 κ.σ. κακάο

300 γρ. γάλα

250 γρ. βούτυρο

450 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ

100 γρ. καρύδια

30 γρ. κονιάκ

 

Για τη σύνθεση

50 γρ. κονιάκ

 

Για το σερβίρισμα

ζάχαρη άχνη

φύλλα δυόσμου

 

Εκτέλεση:

Σπάμε την κουβερτούρα με τα χέρια μας και τη βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι.

Προσθέτουμε τη βανίλια, το κακάο, το γάλα, το βούτυρο και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια με μία κουτάλα μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα 15-20 λεπτά να κρυώσει.

Εναλλακτικά, μπορούμε να βάλουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, να καλύψουμε με διάφανη μεμβράνη και να βάλουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 ½ -3 λεπτά στα 800 Watt.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπισκότα, τα καρύδια και τα σπάμε με τα χέρια μας. Παράλληλα πασπαλίζουμε τα μπισκότα μας με το κονιάκ.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μπολ με τα μπισκότα το μείγμα από το κατσαρολάκι και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά.

 

Για τη σύνθεση

Απλώνουμε τρία φύλλα αλουμινόχαρτο στον πάγκο εργασίας μας και ρίχνουμε όλο το μείγμα.

Βρέχουμε τα δάχτυλά μας με το κονιάκ και δίνουμε σχήμα στο μωσαϊκό μας.

Τυλίγουμε σε ρολό και βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου και ζάχαρη άχνη.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια