Μαγειρική

Εύκολη Σοκολατόπιτα χωρίς αλεύρι και μίξερ από την Ομάδα Live Kitchen

Αυτή η σοκολατόπιτα, είναι απλά υπέροχη!

Φτιάξτε αυτή την υπέροχη σοκολατόπιτα και να είστε σίγουροι ότι θα εντυπωσιαστείτε, τόσο από το οπτικό αποτέλεσμα, όσο και από την μοναδική γεύση.

Εντυπωσιάστε τους αγαπημένους σας και ικανοποιείστε τον… ουρανίσκο σας, με την ξεχωριστή, εύκολη και πεντανόστιμη σοκολατόπιτα, της οποίας η παρασκευή δεν απαιτεί αλεύρι, ενώ δεν χρειάζεται ούτε μίξερ για χτύπημα.

Εύκολα και γρήγορα έχετε ένα τέλειο γλυκάκι έτοιμο για… φάγωμα!

Δείτε βήμα - βήμα στο παρακάτω βίντεο πώς μπορείτε να την φτιάξετε!

Υλικά:

5 μεσαία αυγά

250 γρ ζάχαρη

150 γρ βούτυρο

50 γρ κακάο σκόνη

50 γρ γάλα

130 γρ ινδοκάρυδο

1 πρέζα αλάτι

2 κτγ μπέικεν πάουντερ

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

2 βανιλίνες

βούτυρο+κορν φλάουρ

 

Για το γλάσσο

360 γρ λευκή κουβερτούρα

140 γρ γάλα

22 cm

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε την συνταγή ρίχνοντας στο μπολ τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο και την ζάχαρη ανακατεύοντας με ένα σύρμα.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας το γάλα, το μπέικεν, το ξύσμα, το αλάτι, το ινδοκάρυδο, το κακάο και τις βανίλιες συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Σε μια φόρμα 22 εκ. βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κορν φλάουρ.

Συνεχίζουμε ρίχνοντας το μείγμα στην φόρμα .Ψήνουμε το μείγμα σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 50 λεπτά στους 170 c.

Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει για 1/2 ώρα.

Συνεχίζουμε με το γλάσο ρίχνοντας σε ένα μπολ την λευκή κουβερτούρα μαζί με το γάλα και το βάζουμε σε φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό. Μόλις λιώσει καλά το γλάσο το ρίχνουμε πάνω από την πίτα.

Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξει το γλάσο.

Στολίζουμε με  λευκή τρούφα ή ότι άλλο προτιμάμε.

Η σοκολατόπιτα είναι έτοιμη πεντανόστιμη τόσο αφράτη χωρίς ίχνος από αλεύρι αλλά και τόσο εύκολη διότι δεν χρειάζεται χρήση του μίξερ.

Φτιάξτε αυτήν την σοκολατόπιτα και θα σας ενθουσιάσει τόσο με την γεύση της όσο και με την εμφάνισή της!

Καλή σας επιτυχία!

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια