Μαγειρική

Το πιο νόστιμο, αρωματικό και εύκολο γλυκό ψυγείου

Εύκολη συνταγή, πρωτότυπο γλυκό και φυσικά… πεντανόστιμο!

Αυτό το γλυκό, η ομάδα Live Kitchen και ο Πάνος Παπαδάκης, το ονόμασαν «Γλυκό της Γιορτής»

Ελαφρύ, αρωματικό, αφράτο και πεντανόστιμο. Δοκιμάστε να το φτιάξετε. 

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε βήμα - βήμα πώς να την εκτελέσετε. 

 

Υλικά:

Για τη βάση

1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ με γεύση σοκολάτα

120 γρ. κορν φλάουρ

200 γρ. ζάχαρη

2 βανιλίνες

1 λίτρο χυμό μπανάνα

 

Για την σοκολάτα

500 ml φυτική κρέμα γάλακτος

200 γρ. κουβερτούρα

1 κτσ κακάο σκόνη

100 γρ ζάχαρη

80 ml γάλα

 

Για την σαντιγί

300 ml φυτική κρέμα γάλακτος

 

Για το στόλισμα

Κακάο σκόνη

30Χ25

 

 

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε και σε ένα μπολ σπάμε σε σκόνη 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ. Μετά ρίχνουμε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το ανακατεύουμε όλο μαζί.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1 λίτρο χυμό μπανάνας και έπειτα προσθέτουμε το μείγμα με το μπισκότο. Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά ώσπου να πήξει.

Μόλις πήξει το ρίχνουμε σε ένα ταψάκι 30Χ25 και το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη(να εφάπτεται ακριβώς επάνω στο μείγμα).

Το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Συνεχίζουμε με την κρέμα σοκολάτας  σε ένα μπολ ρίχνουμε την κουβερτούρα και την λιώνουμε με καυτό γάλα.

Χτυπάμε την σαντιγί με τη ζάχαρη και βάζουμε λίγο από την σαντιγί στην κουβερτούρα να αφρατέψει και στην συνέχεια ενσωματώνουμε την αφρατεμένη κουβερτούρα στην σαντιγί.

Έπειτα προσθέτουμε και το κακάο σκόνη και το ανακατεύουμε με μια μαρίζ προσεκτικά από κάτω προς τα πάνω για να μην χάσει τον όγκο της.

Την ρίχνουμε πάνω από την βάση που κάναμε.

Συνεχίζουμε με την σαντιγί χτυπώντας στο μίξερ κρέμα γάλακτος.

Με την βοήθεια ενός κορνέ κάνουμε σχέδια την σαντιγί.

Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Πριν το κόψουμε πασπαλίζουμε με κακάο σκόνη.

Το γλυκό της γιορτής σας είναι έτοιμο πεντανόστιμο και αφράτο που σίγουρα όλοι θα το λατρέψουν!

Σχόλια