Μαγειρική

Υπέροχη, νηστίσιμη Σοκολατόπιτα, χωρίς ψήσιμο

Την πεντανόστιμη Σοκολατόπιτα μας προτείνει η ομάδα Live Kitchen και ο Πάνος Παπαδάκης

Αυτό το γλυκάκι είναι λίγο διαφορετικά από τα συνηθισμένα, καθώς είναι νηστήσιμο, ελαφρύ, πεντανόστιμο και το κυριότερο δε χρειάζεται ψήσιμο.

Δεν είναι μία συνηθισμένη σοκολατόπιτα, είναι μία σοκολατόπιτα που θα σας καταπλήξει τόσο γευστικά, όσο και εμφανισιακά.

Ακολουθείστε τα βήματα στο παρακάτω βίντεο και φτιάξτε την.  

 

Υλικά

Για την κρέμα

900 μλ γάλα αμυγδάλου

200 μλ νερό

200 γρ ζάχαρη

100 γρ κορν φλάουρ

360 γρ φρυγανιά

 

Για το σιρόπι

500 ml νερό

50 γρ. κακάο σκόνη

1 κτσ υγρή βανίλια

100 γρ. ζάχαρη

200 γρ. κουβερτούρα

Για το γράσο

200 γρ. κουβερτούρα

100 ml γάλα αμυγδάλου

 

Για το στόλισμα

40 γρ. καρύδι

Φόρμα 40 εκ.

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου, το νερό, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, την φρυγανιά ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και έπειτα τα αφήνουμε στην άκρη για ξεκούραση.

Συνεχίζουμε με το σιρόπι και πάνω στην φωτιά σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, το κακάο σε σκόνη, την υγρή βανίλια, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά να ζεσταθεί το μείγμα.

Ύστερα ρίχνουμε και την κουβερτούρα αποσύρουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε  να διαλυθεί καλά.

Στη συνέχεια βάζουμε πάνω στην φωτιά την κατσαρόλα που είχαμε αφήσει στην άκρη και ρίχνουμε μέσα σε αυτήν το μείγμα με την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα(χρησιμοποιούμε αντικολλητική κατσαρόλα)και έπειτα μόλις πήξει αποσύρουμε από την φωτιά.

Μέσα σε ένα πυρέξ 40 εκ. ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε καλά σε όλο το πυρέξ.

Συνεχίζουμε με το γλάσσο και σε 200 γρ κουβερτούρας ρίχνουμε ζεστό γάλα αμυγδάλου και το ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.Το ρίχνουμε πάνω από το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Στολίζουμε με καρύδι και η σοκολατόπιτα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε χωρίς κόπο χωρίς ψήσιμο! Καλή σας επιτυχία!

 

Σχόλια