Μαγειρική

Πανεύκολη Τούρτα Μπουένο από την ομάδα Live Kitchen

Η πιο νόστιμη και εύκολη Τούρτα Μπουένο

Δροσερή, καλοκαιρινή, πανεύκολη στην παρασκευή της τούρτα Μπουένο μας προτείνει ο Πάνος Παπαδάκης και η ομάδα Live Kitchen.

Η συγκεκριμένη τούρτα σύμφωνα με τον ίδιο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μια ζαχαροπλαστείου και μπορεί να την φτιάξει ακόμα και ο πιο αρχάριος!

Στο παρακάτω βίντεο δείτε κι εσείς βήμα – βήμα πώς μπορείτε να φτιάξετε αυτή την πεντανόστιμη τούρτα.

 

Υλικά:

Για την κρέμα

3 πακέτα κρέμα ζαχαροπλαστικής γεύση πραλίνας

1200 ml γάλα

3 πακέτα μπουένο

225 γρ. πτι μπερ μπισκότα

225 γρ.  πτι μπερ με γεύση σοκολάτα

150 γρ. γάλα

 

Για την σαντιγί

600 ml κρέμα γάλακτος 35-38% λιπαρά

100 γρ. ζάχαρη

 

Για το γλάσο

200 γρ. κουβερτούρα

100 γρ. γάλα

 

Για το στόλισμα

Φόρμα 21 εκ.-Spring form 21 cm

 

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα κρύο μαζί με τις κρέμες ζαχαροπλαστικής γεύση πραλίνας και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει η κρέμα.

Έπειτα σε ένα ξύλο κοπής κόβουμε 3 πακέτα μπουένο και τα προσθέτουμε μέσα στην κρέμα μας.

Σε μια φόρμα 21 εκ ρίχνουμε την κρέμα και παίρνουμε τα μπισκότα πτι μπερ και αφού πρώτα τα βουτάμε ένα - ένα στο γάλα αρχίζουμε και τα βάζουμε κυκλικά στην φόρμα μας αφήνοντας κενά μεταξύ τους.

Ξεκινάμε με τα απλά μπισκότα πτι μπερ τον πρώτο κύκλο και συνεχίζουμε με τα μπισκότα σοκολάτας τον δεύτερο κύκλο και συνεχίζουμε εναλλάξ μέχρι να έχουμε καλύψει με τα μπισκότα όλη την φόρμα.

Συνεχίζουμε και χτυπάμε τις κρέμες γάλακτος μαζί με την ζάχαρη.

Στρώνουμε σαντιγί στο πάνω μέρος της τούρτας και την βάζουμε στην κατάψυξη για 1/2 ώρα.

Ύστερα στρώνουμε και σαντιγί γύρω γύρω στην τούρτα και την ξαναβάζουμε για άλλα 20 λεπτά στην κατάψυξη.

Αφού έχουν περάσει τα 20 λεπτά συνεχίζουμε με το γλάσσο. Σε ένα μπολάκι αφού έχουμε σπάσει σε κομματάκια την κουβερτούρα μας ρίχνουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε  μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα.

Την ρίχνουμε πάνω στην τούρτα και στολίζουμε με μπουένο και μαλτίζερς...Η τούρτα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!

 

 

Σχόλια