Μαγειρική

Η πιο νόστιμη αγιορείτικη μελοτυρόπιτα

Εύκολη και πεντανόστιμο, αξίζει να τη φτιάξετε και να την δοκιμάσετε!

Η αγιορείτικη Μελοτυρόπιτα είναι ένα από τα… μυστικά της καλογερικής ζαχαροπλαστικής που σίγουρα θα σας βοηθήσει να καταπλήξετε τους αγαπημένους σας.

Η Μελοτυρόπιτα είναι μια συνταγή πεντανόστιμη και παράλληλα εξαιρετικά εύκολη.

Αξίζει να τη δοκιμάσετε, σήμερα κιόλας.

 

Υλικά: 

4-5 φύλλα κρούστας χοντρά

Μέλι, ελαφρώς αραιωμένο με ελάχιστο χλιαρό νερό

Βούτυρο λειωμένο για το τηγάνισμα

Κανέλλα σκόνη

Τυρί φέτα κομμένη σε κομμάτια 0,8Χ0, 5Χ0, 1 περίπου και καλά ξαρμυρισμένη το προηγούμενο βράδυ, ή ανθότυρο ή μυζήθρα ανάλατη ή και οποιοδήποτε ανάλατο τυρί.

 

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα φύλλα σε διπλάσιο ή και τριπλάσιο μέγεθος από το τυρί και τυλίγουμε σε αυτά. Τηγανίζουμε στο βούτυρο έως ότου ροδίσουν καλά.

Αποσύρουμε, γλασάρουμε και περιχύνουμε με το μέλι, ρίχνοντας και την κανέλλα. Γίνεται και με φύλλο κανταΐφι στο φούρνο. Απλώνουμε το μισό

κανταΐφι σε βουτυρωμένο ταψί. Κατόπιν το τυρί σε όλο το μήκος και πλάτος του ταψιού. Απλώνουμε και το υπόλοιπο από πάνω. Το πατάμε καλά, ραντίζουμε

με νερό και ζεματίζουμε με βούτυρο.

Όταν ροδίσει αποσύρουμε και περιχύνουμε και το αραιωμένο μέλι, ή με σιρόπι όπως και σε όλα τα άλλα γλυκά ταψιού. Προσέχουμε ώστε το μέλι ή το σιρόπι

να είναι κρύα. Αν είναι αμφότερα (καταϊφι-μέλι) ζεστά «λασπώνουν».

 

Πηγή: dogma.gr

Σχόλια