Μαγειρική

«Το δικό μου Ραβανί», το απόλυτο λαχταριστό σιροπιαστό γλυκάκι

Παραδοσιακό, πεντανόστιμο, ειδικά όσοι λατρεύουν τα σιροπιαστά γλυκά θα το... τιμήσουν!

Ξεχάστε όλες τις συνταγές που έχετε για ραβανί και δοκιμάστε αυτό! Είναι τόσο εύκολο, που το φτιάχνει και ένας αρχάριος!

Μία καινούρια συνταγή από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη, ένα υπέροχο κλασικό γλύκισμα, μία μοναδική εκδοχή!  

Φτιάξτε κι εσείς αυτό το υπέροχο σιροπιαστό Ραβανί που θα λατρέψετε εσείς, αλλά και οι αγαπημένοι σας.

Απλό, νόστιμο και αφράτο!

 

Υλικά:

Για το σιρόπι

400 γρ. νερό

330 ml ανθρακούχο νερό μαστιχόνερο

1 στικ κανέλας

1 κτσ μέλι

700 γρ. ζάχαρη

 

Για τη ζύμη:

200 γρ. κρέμα τυρί

200 γρ. ζάχαρη

1 κτγ αλάτι

2 βανιλίνες

6 αυγά

250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

100 γρ. ηλιέλαιο

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

10 γρ. μπέικιν πάουντερ

Φόρμα= 30 εκ.

Σχόλια