Θέλετε να αποφύγετε το fast food; - Έχουμε 8 τρόπους για να τα καταφέρετε

Life
Θέλετε να αποφύγετε το fast food; - Έχουμε 8 τρόπους για να τα καταφέρετε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν έχετε τη δυνατότητα της προετοιμασίας ενός γρήγορου, απολαυστικού και οικονομικού γεύματος στο σπίτι, είναι εύκολο να «ξεφύγετε» από την παγίδα

Δυσκολεύεστε να ακολουθήσετε μία πιο υγιεινή διατροφή; Δεν είστε μόνοι. Αμέτρητοι άνθρωποι, καθημερινά, υποκύπτουν στην ευκολία και την απόλαυση που τούς προσφέρει η κατανάλωση fast food.

Συχνά πλούσιο σε θερμίδες και νάτριο, που προκαλεί αύξηση σωματικού βάρους και υψηλή αρτηριακή πίεση, το fast food μπορεί να αποδειχθεί και «παγίδα» για την τσέπη μας αλλά και να μάς οδηγήσει σε υπερκατανάλωση τροφής, συχνά.

Ειδικά για τους γονείς, η λύση ενός γρήγορου μπέργκερ μπορεί να φαντάζει αρκετά δελεαστική κάποιες φορές, ωστόσο, η εύκολη λύση δεν είναι πάντα η ιδανικότερη.

Κοιτώντας τον μέσο όρο θερμίδων και νατρίου σε ένα γεύμα, εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι υπάρχουν πιο υγιεινές επιλογές που δεν κοστίζουν πολύ σε χρήμα ή χρόνο.

Όταν έχετε τη δυνατότητα της προετοιμασίας ενός γρήγορου, απολαυστικού και οικονομικού γεύματος στο σπίτι, είναι εύκολο να «ξεφύγετε» από την παγίδα.

Προγραμματίστε εκ των προτέρων

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία όταν είναι τόσο εύκολο να φτιάξετε υγιεινά γεύματα στο σπίτι.

Με λίγο καλό προγραμματισμό, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα, να ακολουθείτε πολύ πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές και να διατηρείτε υπό έλεγχο το βάρος σας – και όλης της οικογένειας.

Αν ξέρετε από την προηγούμενη ότι η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη χρονικά, προγραμματίστε εκ των προτέρων και μαγειρέψτε ένα απλό γεύμα που μπορεί να ζεσταθεί εύκολα. Η σούπα, τα ζυμαρικά με μια γρήγορη σάλτσα, το κοτόπουλο ή το ψάρι στη σχάρα αποτελούν εξαιρετικές επιλογές.

Έχετε πρόχειρα σνακ

Όταν πεινάτε ανάμεσα στα γεύματα, είναι εύκολο να καταφύγετε σε ανθυγιεινές, πρόχειρες επιλογές. Έχετε μαζί σας υγιεινά σνακ όπως φρούτα, ξηρούς καρπούς ή γιαούρτι, ώστε να μην μπαίνετε στον πειρασμό να αγοράσετε fast food.

Φτιάξτε το δικό σας fast food

Ακόμα και τις φορές που λαχταράτε fast food, μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας. Υπάρχουν αμέτρητες συνταγές και γρήγορο και περισσότερο υγιεινό φαγητό, όπως σουβλάκια, μπέργκερς, πίτσα και σάντουιτς, μπορούν να γίνουν στο σπίτι δίνοντάς σας τη δυνατότητα να συνδυάσετε, μαζί με την ικανοποίηση της λιγούρας σας, και κάποια καλά συστατικά για τον οργανισμό σας.

Αποφύγετε το junk

Αν δεν έχετε όρεξη ή χρόνο να μαγειρέψετε επιλέξτε να παραγγείλετε από κάποιο μαγαζί που δίνει περισσότερες υγιεινές επιλογές από το junk. Μία σαλάτα ή ένα σάντουιτς από ένα delicatessen, για παράδειγμα, είναι συνήθως καλύτερη επιλογή.

Προσοχή στις μερίδες

Το fast food τείνει να είναι πλούσιο σε θερμίδες, λίπος και νάτριο. Ακόμα κι αν καταναλώνετε περιστασιακά, έχετε το νου σας στις ποσότητες που τρώτε, ώστε να μην το παρακάνετε.

Να είστε επιλεκτικοί

Δεν είναι όλα τα fast food κακά για τον οργανισμό μας. Επιλέξτε με σύνεση και αποφύγετε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά όπως τα τηγανιτά και οι σάλτσες.

Πάρτε το χρόνο σας

Το να τρώτε αργά μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε πιο χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να αποφύγετε την υπερκατανάλωση τροφής. Πάρτε λοιπόν το χρόνο σας και απολαύστε το φαγητό σας.

Χρησιμοποιείστε τις σωστές συσκευές

Θα σάς λύσουν τα χέρια ενώ θα βοηθήσουν να ετοιμάσετε τις αγαπημένες σας λιχουδιές με λιγότερες θερμίδες.

Πηγή: ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News