default-image

"Σαμουράι" ο Ντένζελ Ουάσινγκτον

Life
"Σαμουράι" ο Ντένζελ Ουάσινγκτον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον, παρών και τη φετινή σεζόν με άλλη μία περιπέτεια, με τίτλο «The equalizer», μεταφορά στη μεγάλη οθόνη της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς που έκανε μεγάλη επιτυχία στα μέσα της δεκαετίας του '80, και τώρα υπογράφει ο Αντουάν Φουκουά, σκηνοθέτης του και στο αστυνομικό θρίλερ «Ημέρα εκπαίδευσης» που του χάρισε το Οσκαρ β' ανδρικού ρόλου, ετοιμάζεται να διασχίσει σύντομα τα δύσβατα μονοπάτια του γουέστερν.

Η αιτία είναι το ριμέικ της ταινίας «Και οι επτά ήταν υπέροχοι» (1960) του Τζιμ Στέρτζες. Ο Ουάσινγκτον θα το τολμήσει και αυτό ξανά με τον Φουκουά, όπως ο ίδιος ο σκηνοθέτης αποκάλυψε στο Φεστιβάλ του Τορόντο, καθώς ο Τομ Κρουζ που είχε αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στο φιλμ αποχώρησε από το πρότζεκτ-στόχο και καμάρι του στούντιο της MGM.

Ριμέικ της κλασικής ταινίας του Ακίρα Κουροσάβα «Οι επτά σαμουράι», το φιλμ του Στέρτζες είχε για πρωταγωνιστές τους σταρ της εποχής εκείνης Γιουλ Μπρίνερ, Στιβ ΜακΚουίν, Τσαρλς Μπρόνσον, Τζέιμς Κόμπερν, Ρόμπερτ Βον, Μπραντ Ντέξτερ και Χορστ Μπουχόλζ στους ρόλους απόκληρων Αμερικανών που καλούνται να προστατεύσουν ένα μεξικανικό χωριό από την επιδρομή ληστών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, με το σενάριο έχει ασχοληθεί ο Νικ Πιζολάτο της δημοφιλούς σειράς «True detective», καθώς και ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Τζον Λι Χάνκοκ, υπεύθυνος μεταξύ άλλων για την προ δεκαετίας ιστορική περιπέτεια «Το Αλαμο».

Με τον Ουάσινγκτον σίγουρο, ο Φουκουά προχωράει για να στελεχώσει το φιλμ που θα χρειαστεί κι άλλα μεγάλα ονόματα για να αναμετρηθεί με την αίγλη του προηγούμενου.

Πηγή: ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News