default-image

Γιατί πρέπει να είναι κλειστή η TV την ώρα του φαγητού;

Γυναίκα & παιδί
Γιατί πρέπει να είναι κλειστή η TV την ώρα του φαγητού;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ποιότητα και όχι η συχνότητα των οικογενειακών γευμάτων συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου της παιδικής παχυσαρκίας. Τι σημαίνει αυτό;

Ότι δεν έχει σημασία να τρώτε όλοι μαζί καθημερινά, πιο σημαντικό είναι όταν καταφέρνετε να τρώτε όλοι μαζί, έστω και μία ή δύο φορές την εβδομάδα, να είστε επικεντρωμένοι στη διαδικασία και να μην αφήνετε πράγματα να σας αποσπούν, όπως π.χ. η τηλεόραση.

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Κολέγιο Ιατρικής του Οχάιο δεν διαπίστωσε καμία συσχέτιση μεταξύ της συχνότητας των οικογενειακών γευμάτων και του κινδύνου της παχυσαρκίας.

Οι άνθρωποι που εφάρμοζαν την κατανάλωση γευμάτων με όλη την οικογένεια τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας - δηλαδή, περίπου 6-7 ημέρες - ήταν εξίσου πιθανό να είναι παχύσαρκοι με εκείνους που έτρωγαν οικογενειακά μόλις 1-2 φορές την εβδομάδα.

Οι άνθρωποι που ποτέ δεν παρακολουθούσαν τηλεόραση ή βίντεο κατά τη διάρκεια του φαγητού τους με την οικογένεια, ωστόσο, είχαν 37% λιγότερες πιθανότητες να είναι παχύσαρκοι σε σχέση με τους ενήλικες που παρακολουθούσαν πάντα τηλεόραση κατά τη διάρκεια των γευμάτων τους.

Αυτή η συσχέτιση ήταν ανεξάρτητη από τη συχνότητα των οικογενειακών τραπεζιών. Ο χαμηλότερος κίνδυνος παχυσαρκίας εντοπίστηκε δηλαδή σε αυτούς τα οικογενειακά γεύματα των οποίων δεν διακόπτονταν από την τηλεόραση ή το βίντεο.

Η Sarah Anderson, που συνεργάστηκε στη μελέτη, τόνισε: «Η παχυσαρκία ήταν τόσο συχνή στους ενήλικες που φρόντιζαν να κάνουν οικογενειακά γεύματα 1 ή 2 ημέρες την εβδομάδα όσο και σε εκείνους που έτρωγαν όλοι μαζί καθημερινά. Η παχυσαρκία ήταν λιγότερο συχνή, όταν τα γεύματα είχαν καταναλωθεί με την τηλεόραση κλειστή και όταν τα γεύματα ήταν μαγειρεμένα στο σπίτι».

Πηγή: stogiatro.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News