default-image

Cupcakes καρμπονάρα

Γυναίκα & παιδί
Cupcakes καρμπονάρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υλικά:

200 γρ. μανιτάρια λευκά σε φέτες

200 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο σε κομμάτια

1 σκελίδα σκόρδο σε φετούλες

12 φύλλα λαζάνια, βρασμένα

Για τη σος:

250 ml. κρέμα γάλακτος

2 κρόκους αβγού

2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

Τριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

Προθέρμανε το φούρνο στους 190oC. Ζέστανε λίγο ελαιόλαδο και σόταρε το σκόρδο. Πρόσθεσε τα μανιτάρια και σκέπασε, χαμηλώνοντας τη φωτιά να μαλακώσουν και να ψηθούν. Σε ένα κατσαρολάκι βάλε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί. Χτύπησε τους κρόκους αυγού με την παρμεζάνα και το μοσχοκάρυδο. Αφού αχνίσει η κρέμα γάλακτος, πάρε λίγη, λίγη και ρίξε στο μπολ με το αβγό, ανακατεύοντας συνεχώς να πάρει θερμοκρασία. Γύρισε το μείγμα στην κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε καλά ώσπου να σφίξει η κρέμα. Κατέβασε από τη φωτιά.

Στο μεταξύ, λάδωσε ένα ταψάκι για cupcakes. Κόψε τα λαζάνια στα δύο και στρώσε σταυρωτά μέσα σε κάθε φόρμα, πιέζοντας καλά να φορμαριστούν τα cupcakes.

Βάλε μια-δυο κουταλιές από τη σος κρέμας γάλακτος σε κάθε φόρμα και μοίρασε τα μανιτάρια και το κοτόπουλο και στα 12 φορμάκια. Στη συνέχεια πασπάλισε με το ανακατεμένο μείγμα τυριών.

Ψήσε στο φούρνο για 15' λεπτά να λιώσει το τυρί και να πάρουν χρώμα οι άκρες των ζυμαρικών. Σέρβιρε με τριμμένο μαϊντανό.

Φρόντισε να μην παραβράσεις τα λαζάνια. Χρειάζεσαι απλά να είναι "ελαστικά" τόσο, ώστε να μπορείς να τα στρώσεις στα φορμάκια.

Kαλή σας όρεξη!

Πηγή: tlife.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News