NASA: O Τιτάνας, το φεγγάρι του Κρόνου από την άλλη πλευρά

Life
NASA: O Τιτάνας, το φεγγάρι του Κρόνου από την άλλη πλευρά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το διαστημικό σκάφος Cassini της NASA κοιτάζει προς τη νυχτερινή πλευρά του μεγαλύτερου φεγγαριού του Κρόνου και βλέπει το ηλιακό φως να διαχέεται στην περιφέρεια της ατμόσφαιρας του Τιτάνα και να σχηματίζει έναν χρωματικό δακτύλιο.

Ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά πριν από 368 χρόνια αυτή την εβδομάδα από τον Γαλιλαίο, το μεγαλύτερο φεγγάρι του Κρόνου - τον Τιτάνα - είναι το μοναδικό άλλο μέρος στο ηλιακό σύστημα που είναι γνωστό ότι έχει έναν γήινο κύκλο υγρών που βρέχει από τα σύννεφα, ρέει στην παγωμένη του επιφάνεια, γεμίζει λίμνες και θάλασσες και εξατμίζεται πίσω στον ουρανό. Κάτω από την παχιά επιφάνεια του πάγου, τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει ένας ωκεανός νερού που θα μπορούσε ενδεχομένως να φιλοξενήσει ζωή. Αποτελούμενη κυρίως από άζωτο, η πυκνή ατμόσφαιρα του Τιτάνα υποδηλώνει ότι το φεγγάρι σχηματίστηκε νωρίς στην ιστορία του ηλιακού μας συστήματος.

,

Ετοιμαζόμαστε να μελετήσουμε σε βάθος το φεγγάρι που μοιάζει με τη Γη με το Dragonfly – ένα στροφείο με 8 λεπίδες που στοχεύει να εκτοξευτεί το 2027 και να φτάσει στον Τιτάνα το 2034, το οποίο θα αναζητήσει τα δομικά στοιχεία της ζωής. Όπως το φεγγάρι της Γης, η ίδια πλευρά του Τιτάνα βλέπει τον Κρόνο καθώς περιφέρεται γύρω από τον αέριο γίγαντα - γνωστό ως παλιρροϊκά κλειδωμένο. Το διαστημόπλοιό μας Cassini κατέγραψε αυτή την εικόνα της πλευράς του Τιτάνα που βλέπει προς τον Κρόνο σε 134.000 μίλια (216.000 χιλιόμετρα) το 2012. ⁣

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NASA (@nasa)

,

Περιγραφή εικόνας: Το διαστημικό σκάφος Cassini της NASA κοιτάζει προς τη νυχτερινή πλευρά του μεγαλύτερου φεγγαριού του Κρόνου και βλέπει το ηλιακό φως να διαχέεται στην περιφέρεια της ατμόσφαιρας του Τιτάνα και να σχηματίζει έναν χρωματικό δακτύλιο. Επειδή βλέπουμε τη σκοτεινή πλευρά, το παγωμένο φεγγάρι μοιάζει με μια μαύρη σφαίρα σε μια θάλασσα σκότους, με το σφαιρικό του σχήμα να αναγνωρίζεται μόνο από τον ορατό δακτύλιο της ατμόσφαιράς του γύρω από το εξωτερικό του πλανήτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News