Ανδριανή: Στο πλατό της εκπομπής ο Σπύρος Πετρουλάκης, συγγραφέας του βιβλίου «Σασμός»

Life
Ανδριανή: Στο πλατό της εκπομπής ο Σπύρος Πετρουλάκης, συγγραφέας του βιβλίου «Σασμός»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό το Σάββατο η Ανδριανή δίνει και πάλι τον πρώτο λόγο στους καλεσμένους της

Στο τηλεοπτικό πλατό της Ανδριανής Αγγελιδάκη στην ΚΡΗΤΗ TV, ο συγγραφέας του βιβλίου «Σασμός», Σπύρος Πετρουλάκης, που έγινε τηλεοπτική σειρά και καθήλωσε το κοινό. Η δική του ιστορία ζωής ξεχωριστή, όπως και ο ίδιος. Ένας συγγραφέας που ξεκίνησε να γράφει από έρωτα. Ένας άνθρωπος που αγαπά του φίλους του, την Κρήτη, τη μουσική, τη ζωή. Με τα ωραία της, τα εύκολα και τα δύσκολα της.

Η Ανδριανή συνομιλεί με την Παρβάνα Αμίρι. Πρόσφυγας από το Αφγανιστάν, έγκλειστη στο camp της Μόριας και τώρα της Ριτσόνας. Έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «H πένα μου δεν σπάει τα σύνορα, τα σύνορα είναι που θα σπάσουν… Γράμματα στον κόσμο από τη Μόρια». Ιστορίες προσφύγων που ζουν την σκληρή πραγματικότητα των προσφυγικών camp, που αναζητούν αιτίες να παραμείνουν ζωντανοί και να συνεχίζουν να ονειρεύονται.

Η Ελένη Γερυφαλάκη έρχεται στην εκπομπή και συζητά με την Ανδριανή το θέμα της αυτονομίας στην σχολική μελέτη. Πρακτικές συμβουλές για να μάθει το παιδί να διαβάζει μόνο του, οδηγίες για τους γονείς προκειμένου να καταλάβουν τον τρόπο που έχει το κάθε παιδί να μαθαίνει και ιδέες για να κατανοήσουμε ότι η διαδικασία της μελέτης οφείλει να φέρνει τα παιδιά κοντά στη διαδικασία της μάθησης και όχι να τα στρεσάρει και να τα αποθαρρύνει.

Πρώτες καλεσμένες, τρεις υπέροχες κυρίες που μιλούν για την ουσία της προσφοράς και την αλληλεγγύης. Η Μαρία Παπαδάκη, η Νικητούλα Μουράτη και η Ρουμπίνη Αγαπητού είναι κάτοικοι Αρκαλοχωρίου και εθελόντριες στον ίδιο τους τον τόπο που είδαν να καταστρέφεται με τον μεγάλο σεισμό στις 27 Σεπτεμβρίου. Στο Αρκαλοχώρι που για μια ακόμη φορά οι μονάδες έγιναν ομάδες και προσπαθούν κάθε μέρα να επανεκκινήσουν τη ζωή τους.

Το Σάββατο 6 Νοεμβρίου «Ανδριανή» στις 17:50 στην ΚΡΗΤΗ TV, με την Ανδριανή Αγγελιδάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News