Ο ταλαντούχος Νίκος Αλιάγας ... είναι και καλός φωτογράφος

Life
Ο ταλαντούχος Νίκος Αλιάγας ... είναι και καλός φωτογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρουσίασε το λεύκωμα φωτογραφιών "Η δοκιμασία του χρόνου"

Νίκος Αλιάγας , πρόσφατα έγινε 50 χρόνων. Γοητευτικός και τον  γνωρίζαμε ως έναν πολύ καλό παρουσιαστή της τηλεόρασης . Πρόσφατα ανακαλύψαμε ότι είναι και ταλαντούχος φωτογράφος. Παρά το γεγονός ότι είναι ένας καταξιωμένος τηλεοπτικός παρουσιαστής στη Γαλλία, ο Νίκος Αλιάγας διακρίνεται και για την αγάπη του στην φωτογραφία.

Ο Νίκος Αλιάγας, εδώ και 19 χρόνια βρίσκεται στο πλατό του γαλλικού δικτύου «TF1» ενώ είχε κάνει τα πρώτα του δημοσιογραφικά βήματα στο Εuronews το 1993. Ο Έλληνας τηλεπαρουσιαστής που άφησε εποχή παρουσιάζοντας το "Star Academy" , φαίνετε ότι έχει μεγάλο ταλέντο και ως φωτογράφος .  Ο αγαπητός παρουσιαστής απαθανατίζει με το φωτογραφικό του φακό ξεχωριστά στιγμιότυπα ζωής. Πορτραίτα ανθρώπων, φωτογραφίες του δρόμου και  ελληνικά τοπία λουσμένα στο φως.

Ζει και εργάζεται στη Γαλλία είναι παιδί μεταναστών . Αλλά την αγάπη του για την Ελλάδα και το ελληνικό καλοκαίρι δεν την έκρυψε ποτέ. Οι  Φωτογραφίες του Νίκου Αλιάγα συνήθως είναι ασπρόμαυρες και αποσπούν δεκάδες σχόλια στα social media.

Εξωτικές παραλίες, πολύχρωμες πόλεις, εικόνες με έντονα χρώματα, που αποπνέουν ζωντάνια, μουσικές, άρωμα, αρχαία μάρμαρα , ναοί και γραφές του Ερνεστ Χέμινγουεϊ, μοιράζεται ο Νίκος Αλιάγας με τους διαδικτυακούς του φίλους μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram.

Ο Νίκος Αλιάγας, ο οποίος έχει μεγάλο πάθος με τη φωτογραφία, με τη βοήθεια του φωτογραφικού φακού του, καταγράφει  εντυπωσιακές εικόνες.

«Η Ελλάδα με καθοδηγεί ως έμπνευση», τόνισε ο φημισμένος δημοσιογράφος και παρουσιαστής,  όταν του ζητούν να μιλήσει για τις ρίζες του και την καταγωγή του.

Τοπία , πρόσωπα και λεπτομέρειες αντικατοπτρίζονται μέσα από τον φακό του Νίκου Αλιάγα, παρουσιάζοντας μικρές ιστορίες χωρίς να χρειάζονται λόγια.

Με τον τίτλο «Η δοκιμασία του χρόνου»  έγινε η παρουσίαση ενός εντυπωσιακού  λευκώματος φωτογραφιών του  Νίκου Αλιάγα στις Βρυξέλλες.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο «Σερκλ Ρουαγιάλ» της βελγικής πρωτεύουσας, ο Νίκος Αλιάγας αναφέρθηκε αναλυτικά στις φωτογραφίες του λευκώματος.

Μια από αυτές είναι η φωτογραφία του Γιάννη από τη Σίφνο. «Ποιος θα θέλει να θυμάται εμένα», του είχε πει όταν ο Νίκος Αλιάγας αποτύπωνε τη στιγμή. Λίγες ημέρες αργότερα, ο πρωταγωνιστής της φωτογραφίας έφυγε από τη ζωή.

Μέσα από τον φακό του επιδιώκει να αποτυπώνει το στίγμα αυτών που φωτογραφίζει, ενώ αναφερόμενος στην αγάπη του να φωτογραφίζει χέρια ανθρώπων είπε ότι αποτελούν καθρέφτη της ψυχής μας και ότι τα χέρια δηλώνουν αυτά που οι κοινωνικές μάσκες επιχειρούν συχνά να κρύψουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News